|
|
| |||
| İyi günler, kaç zamandır Pretty URLs ve Seo4SMF modları için yazılan mesajlara bakıyordum ve şu kanılara vardım. "Pretty URLs, bi noktadan sonra veritabanını çok şişriyor ve siteyi yavaşlatıyor." "Seo4SMF, kurulumdan başlayarak işiniz bitine kadar hep hatayla karşılaşıyorsunuz hatta kullanırken hata verdiğide oluyor ve resmi sitede destek verilmiyor." Bu genel kanılardan ve detaylı gözlemlerden sonra bu iki moduda kullanmamaya karar verdim. Ancak SMF'nin kendi içinde basit bir SEF sistemi var. Forum Seçeneklerinden açılan "URL'leri göstermeden kullan" diye. Bu özelliği açınca mesela kategori adresleri index.php?board=1.0 şeklinden board,1.0.html şekline dönüşüyor. Ben board,1.0.html burdaki board kelimesi yerine kategori adını yazdırmak istiyorum. Nasıl değiştirebilirim? Sources klasöründeki QueryString.php de bir kaç deneme yaptım ama olmadı. Amacım kategori adını Türkçe karakterlerden temizleyip URL'e yazdırmak. Yardımcı olacak arkadaşlar çıkarsa güzel bir değişiklik olur SMF için.
__________________ Banner Tasarımlarınız Yapılır! İletişim: Özel Mesaj | Referans |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |