SMF Seo Sorunları ve Çözümleri! - Google Fan Webmaster Forum
Google Fan Webmaster Forum  
herşeyi sana yazdım

Geri git   Google Fan Webmaster Forum > Genel Programlama > Web tabanlı uygulamalar > SMF
KEY
Kayıt ol Articles Sosyal Gruplar Forumları Okundu Kabul Et

SMF SMF forum ile ilgili konular

LinkBack Seçenekler
  1  
Alt 16-12-2008, 17:14:34

Standart SMF Seo Sorunları ve Çözümleri!

Merhaba Arkadaşlar..

Forumda SMF Seo ile ilgili bir çok konu var. Bu konuyu açarak hem sorunların cevaplarını bir araya toplamak hemde smfseo sorularını tek bir başlıktan almak istedim. Öyle ki, forumda onlarca smfseo konusu var fakat dağınık oldukları için yeni kullanıcılara pek bir yararı dokunmuyor. Seo kurulumunda bir hata ile karşılaşanlar "Forumum gitti" diyerek telaşa kapılıyor ve hemen burada konu açıyor. İnşallah bu başlıkta seo sorunlarının üstesinden geleceğiz.

Smf Seo kurulumunu 2 şekilde inceleyeceğiz. Birinci şeklimiz paket kurulum.

AkyazıGroup arkadaşımız paket kurulumu şu linkte detaylarıyla açıklamış. Paket kurulum yapmak isteyen üyeler ilgili konuya bakarak, kolayca kurulum yapabilir.
Diğer kurulum yöntemi ise manuel kurulum. Şu linkte manuel kurulumu tüm detayları ile ben açıklamıştım.

Bu noktadan sonra sizlere bir iki uyarıda bulunacağım. Manuel kurulumda TinyPortal için gerekli seo ayarları bulunmamakta. Onu ayrıca anlatacağım.

Seo kurulumu yapmadan önce şu bir kaç soruya cevap aramanızı öneriyorum;
  • Sunucum Linux mı?
  • Sunucum Apache mi?
  • Apache sürümü yeterli mi?
  • Sunucum CGI destekliyor mu?

Smf kullanıcılarının yaptığı hatalardan birisi de sitesine seo kurmadan önce bu soruların cevaplarına bakmamak oluyor. Lütfen kurulum yapmadan önce sunucunuzun Linux olmasından emin olunuz. Eğer sunucunuz Windows ise seo kurmayınız. Çünkü windows sunucular .htaccess'i desteklememektedir. 500 iç sunucu hatası alırsınız. Ayrıca kurulum sonrasında linkleriniz .html uzantılı olmaz. Apache sürümünüz 2'nin altındaysa ve sunucunuz CGI desteklemiyorsa Seo'yu kurmayınız. Kurmanız durumunda linkleriniz .html olmayacaktır.

Seo kurulumu yapan arkadaşlar, ayarları tam olarak yapmadan sitesine bakmak istedikleri için Konulara girememe, 2. sayfaya geçmeme ya da mesaj gönderememe gibi bir takım hatalar alıyorlar. Bu hataların sebepleri tamamen dikkatsizliktir. Öncelikle seo kurulumundan sonra şunlara dikkat ediniz;
  • htaccess.txt dosyasının ismini değiştirdim mi?
  • .htaccess dosyasının içerisinde forum klasörümün yolunu belirttim mi?
  • seo4smf-redirect.php dosyasının Chmod ayarını 644 yaptım mı?

Seo kurulumundan hemen sonra bu sorulara cevap arayınız. Eğer .htaccess dosyası ile ilgili ayarları yapmazsanız 500 iç sunucu hatası alır, hiç bir bölüme ve konuya giremezsiniz. Seo4smf-redirect.php dosyasının yazma izinlerini, yani chmod ayarını 644 yapmazsanız mesaj gönderemezsiniz. Bu noktaları doğru yaptığınıza emin olunuz.

Eğer admin panelinde yaptığınız ayarlar kaydolmuyorsa o zaman phpmyadminde seo için gerekli tablolar oluşmamış demektir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yapmanız gereken şey aşağıdaki sorguyu phpmyadminden çalıştırmaktır.

PHP- Kodu:
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sitemaps_links''100');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sitemaps_box''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_postgroups''1');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_yahoo_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_google_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_technorati_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_delicious_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_furl_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_enable''');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_digg_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sb_slashdot_enable''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_keywords_content_boards''1');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_keywords_content_topics''1');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_description_content_boards''1');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_description_content_topics''1');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_description_content_index''');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_description_length''175');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_description''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_keywords''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_sql_enable''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_split_char''-');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_accented_enable''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_board_topic''off');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_beautify_actions''');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_beautify_profiles''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_enable''on');
INSERT INTO `smf_settingsVALUES('seo4smf_utf8_language'''); 
Smfseo yu paketlerden kaldırmada sorun yaşarsanız, manuel olarak gerekli kaldırma işlemini yaptıktan sonra phpmyadminde seo4 diye arama yapın. Arama yaparken tüm tabloların seçili olduğundan emin olun. smf_settings tablosu içerisinde bulacaksınız. Oradaki seo4smf ile ilgili herşeyi silin. Bu sayede sisteminizden seoyu tamamen kaldırmış olursunuz.

Eğer 2. sayfaya geçememe gibi bir hata ile karşılaşırsanız -ki yeni sürümde bu hata giderildi- şu işlemi yapın;

Sources/QueryStrings.php de şu kodu bulun;

PHP- Kodu:
if (!empty($modSettings['queryless_urls']) && (!$context['server']['is_cgi'] || @ini_get('cgi.fix_pathinfo') == 1) && $context['server']['is_apache']) 
bununla değiştirin;

PHP- Kodu:
if (!empty($modSettings['queryless_urls']) && ($context['server']['is_cgi'] || @ini_get('cgi.fix_pathinfo') == 1) && $context['server']['is_apache']) 
Paket kurulumda şöyle bir hata alırsanız;

Alıntı:
Duplicate entry 'seo4smf_board_topic' for key 1
Dosya: /home/hitechp/public_html/forum/Packages/temp/install.php
Satır: 44
yapacağınız işlem, phpmyadmin e girerek yukarıda verdiğim SQL kodlarını çalıştırmak olackatır.

Olurda Forumunuzda Türkçe karakter sorunu çıkarsa, default temanın içinden index.turkish.php dosyasını alarak kendi temanızın içindeki languages klasörüne atın. Kullandığınız temada böyle bir klasör yoksa siz oluşturun.

Seo kurulduktan sonra bazı sayfalar empty-t14594.0.html diye gösteriyor. Yani konu ismi yazmıyor. Eğer bunun olmasını istemiyorsanız admin panelinde "Enable SQL Query when we don't find url in SMF Context ?" seçeneğinin karşısındaki kutucuğu işaretleyip kaydedin.

Seo admin panelinde şöyle bir seçenek vardır; "Beautifying url for forum actions ?" Bu seçeneği işaretlediğiniz zaman admin paneli, üye listesi, takvim vs.. gibi sayfaların linkleri de değişir. Yani index.php?action=admin olan link admin.html şeklini alır. Bazı arkadaşlar bu seçeneği aktifleştirdiklerinde admin paneline ya da diğer sayfalara girememe gibi bir sorun ile karşılaşıyorlar. Bu sorunun da çözümü basit;

.htaccess dosyasını açın ve şu kodları bulun;

Kod:
#uncomment if you use beautifying url actions 
#RewriteCond %{REQUEST_METHOD} =GET
#RewriteCond %{QUERY_STRING} ^action=(.*)$
#RewriteRule  ^(.*)$ seo4smf-redirect.php?a=%1 [R=301,L]
bununla değiştirin;

Kod:
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} =GET
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^action=(.*)$
RewriteRule  ^(.*)$ seo4smf-redirect.php?a=%1 [R=301,L]
bu kodları bulun;

Kod:
#New action Url's - uncomment if you use beautifying url actions 
#RewriteRule ^(.*)\.html(.*)$ index.php?dummy=1;action=$1;$2 [L]
#RewriteRule ^(.*)\.html$ index.php?dummy=1;action=$1 [L]
ve bununla değiştirin;

Kod:
RewriteRule ^(.*)\.html(.*)$ index.php?dummy=1;action=$1;$2 [L]
RewriteRule ^(.*)\.html$ index.php?dummy=1;action=$1 [L]
.htaccess dosyasını FTP nize attığınızda sorununuzun geçtiğini göreceksiniz

Yukarıda yazan uyarıları dikkate alarak seoyu kurarsanız hiç sorun yaşamazsanız. Bu güne kadar yüzlerce siteye gerek manuel gerekse paket olarak seo kurdum ve hiç sorun yaşamadım. Sizler de yaşamayacaksınız.

Eğer aklınıza takılan bir soru varsa bu konu altından sorabilirsiniz. Seo ile ilgili sorunlarınızı da bu başlık altından sorunuz. Böylece konunuz kaybolmayacak ve elimizden geldiğince sizlere destek olacağız.

Makale bayGaReZ tarafından yazılmıştır.

Selametle..

Konu bayGaReZ tarafından (17-12-2008 Saat 00:53:03 ) değiştirilmiştir..
  2  
Alt 17-12-2008, 13:13:38

Seo ile ilgili tüm sorunları buradan alalım arkadaşlar.. SMF bölümünde dağınıklık ve haliyle karışıklık yaşanmasın...
  3  
Alt 17-12-2008, 21:13:05

Bu makalede benden olsun
Temel 10 SMF Seo Sorunu ve Çözümleri

۰۪۪۫۫●۪۫۰Seo kurdum linklerim html olmadı۰۪۪۫۫●۪۫۰
Seo kurmakla iş bitmiyor.Gerekli ayarları yapmanız gerek.Admin paneli seo ayarları şöyle olmalıdır;

۰۪۪۫۫●۪۫۰ Konulara ve Mesajlara girilmiyor۰۪۪۫۫●۪۫۰
SMF Seo'yu kuranların genellikle karşılaştığı sorun.Sorunun nedeni ise htaccess dosyasının düzenlenmemesi veya yanlış düzenlenmesi..İlk önce htaccess dosyamızı açalım.
#If your forum is something like http://www.forum-example.com/forum then modify your
#RewriteBase in this way: RewriteBase /forum
RewriteBase /
"RewriteBase / " yazan yerin yanına forum dizinimizi yazalım.Eğer forumumuz /forum dizininde ise RewriteBase /forum , root(ana dizin)de ise RewriteBase / olarak kalması yeterli..
۰۪۪۫۫●۪۫۰ Türkçe Karakter Sorunu۰۪۪۫۫●۪۫۰
Admin panelinde ki seo ayarlarından Remove accented characters from url's ? işaretleyin.
Eğer hata devam ederse
Subs-Seo4SMF.php açın ve şunu bulun
Kod:
                $chars['out'] = "EfSZszYcYuAAAAAACEEEEIIIINOOOOOOUUUUYaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuyy";
üst satırına bunu ekleyin
Kod:
                        $name = strtr($name, 'İıĞğÜüÖöŞşÇç', 'IiGgUuOoSsCc' ;
۰۪۪۫۫●۪۫۰Ayarlar Kaydedilmiyor۰۪۪۫۫●۪۫۰
Manuel kuranlar bu sorun ile karşılaşır.Seo nun install.php si çalışmadığı için ; Phpmyadmine girip sql'a tıklayın ve bunu sorgulatın
Kod:
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_beautify_profiles', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_beautify_actions', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_board_topic', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_accented_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_split_char', '_' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sql_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_keywords', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_description', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_description_length', 175);
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_description_content_index', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_description_content_topics', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_description_content_boards', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_keywords_content_topics', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_keywords_content_boards', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_digg_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_slashdot_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_furl_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_delicious_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_technorati_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_google_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_yahoo_enable', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sb_postgroups', 1);
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sitemaps_box', '' ;
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_sitemaps_links', 1);
INSERT INTO `smf_settings` (`variable`, `value`) VALUES ('seo4smf_utf8_language', 0);
۰۪۪۫۫●۪۫۰Beautifying url for forum actions Sorunu۰۪۪۫۫●۪۫۰
Beautifying url for forum actions ? yanlışlıkla işaretleyenler seo yu kaldırıp yeniden kurmanıza gerek yok.Yapmanız gereken Beautifying url for forum actions işaretleyin ve htaccess dosyasını açın;
.htaccess dosyasını aç ve bul ;
Kod:
#RewriteCond %{REQUEST_METHOD} =GET
#RewriteCond %{QUERY_STRING} ^action=(.*)$
#RewriteRule  ^(.*)$ seo4smf-redirect.php?a=%1 [R=301,L]
Değiştir ;
Kod:
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} =GET
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^action=(.*)$
RewriteRule  ^(.*)$ seo4smf-redirect.php?a=%1 [R=301,L]
Yine bul ;
Kod:
#RewriteRule ^(.*)\.html(.*)$ index.php?dummy=1;action=$1;$2 [L]
#RewriteRule ^(.*)\.html$ index.php?dummy=1;action=$1 [L]
Değiştir..
Kod:
RewriteRule ^(.*)\.html(.*)$ index.php?dummy=1;action=$1;$2 [L]
RewriteRule ^(.*)\.html$ index.php?dummy=1;action=$1 [L]
Kaydedip kapatın..

۰۪۪۫۫●۪۫۰ Sayfa geçiş sorunu۰۪۪۫۫●۪۫۰

.htaccess aç:
bul
Kod:
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^topic=([0-9]*).([0-9]*)
değiştir
Kod:
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^topic=([0-9]*.[0-9]*)
çok sayfalı forumlarda diğer sayfala geçme
seo4smf-redirect.phpdosyasını aç ve bul
Kod:
$uri = $board_name.'-b'.$board.'.0/';
değiştir
Kod:
$uri = $board_name.'-b'.$board.'.'.$brest.'/';
۰۪۪۫۫●۪۫۰Seo4smf-redirect Sorunu۰۪۪۫۫●۪۫۰
Warning: require_once(forum/SSI.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/smfgrup/public_html/forum/seo4smf-redirect.php on line 2
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'forum/SSI.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php' in /home/smfgrup/public_html/forum/seo4smf-redirect.php on line 2
Tek çözüm seo4smf-redirect.php dosyasının chmodunu 644 yapmak.
۰۪۪۫۫●۪۫۰Internal Server Error۰۪۪۫۫●۪۫۰
Not defterini açın ve içi boş kalsın.Kaydedin ismini .htaccess yapın.Ve forum dizininizde bulunan htaccess ile değiştirin.Seo ile ilgili dosyaların chmodunu 644 yapın ve Eğer sunucunuz windows ise seo çalışmaz.
۰۪۪۫۫●۪۫۰Arama sonuçlarında ki empty.html sorunu۰۪۪۫۫●۪۫۰
Arama sonuçlarında konularınız empty-t1.html şeklinde görünür.Bunu düzeltmek için Seo4SMF Admin'e girip Enable SQL Query when we don't find url in SMF Context ? yanındaki kutucuğu işaretleyip kaydetmek

Konu Nicholas tarafından (17-12-2008 Saat 21:49:44 ) değiştirilmiştir..
  4  
Alt 17-12-2008, 21:17:28

۰۪۪۫۫●۪۫۰ Giriş yaptıktan sonra aynı sayfaya dönmek istiyorum۰۪۪۫۫●۪۫۰

Bu nokta da verdiğin kodları kontrol eder misin. Loginout.php de öyle kodlar yok diye biliyorum ben. Bu arada verdiğin bir çok bilgi ilk mesajda zaten mevcut Loginout.php de editlenecek yerleri kaldırırsan eğer üyeleri yanlış bilgilendirmiş olmayız. Öyle kodlar yok.
  5  
Alt 17-12-2008, 21:49:14

Bir ara çalışıyordu.Sanırım eski sürümdeydi.Emin değilim.Neyse kaldırdım.Ayrıca aynı şeylerin olduğunu biliyorum ama zamanında yazdığım makaleyi direk koydum.Ayıklama yapmadım.Bu arada kodları kaldırdım
  6  
Alt 17-12-2008, 22:53:10

Alıntı:
Nicholas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir ara çalışıyordu.Sanırım eski sürümdeydi.Emin değilim.Neyse kaldırdım.Ayrıca aynı şeylerin olduğunu biliyorum ama zamanında yazdığım makaleyi direk koydum.Ayıklama yapmadım.Bu arada kodları kaldırdım
Teşekkürler
  7  
Alt 19-12-2008, 19:49:08
Üyeliği durduruldu

her şeyi yaptım ama bir türlü olmadı neden olmadı anlamadım bi yardım edebilirmisiniz..
  8  
Alt 19-12-2008, 23:32:20

Siteniz hakkında biraz bilgi verseniz daha iyi olurdu. En azından link.. Sunucunuz linux mu yoksa windows mu? Apache kurulumu yoksa sizin host şirketiniz de mi Lite Speed e geçti Bunların cevabını verin. yardımcı olalım
  9  
Alt 22-12-2008, 13:02:44

Eline koluna klavyene sağlık Fatih abi
Alt 22-12-2008, 17:40:39

Senin de yüreğine sağlık Hüseyin

Bookmarks

Seçenekler