Google Chrome Güvenlik Açığı - Google Fan Webmaster Forum
Google Fan Webmaster Forum  

Geri git   Google Fan Webmaster Forum > Google & Msn-Yahoo kardeşler > Google Haberleri & Yenilikleri
Kayıt ol Articles Sosyal Gruplar Forumları Okundu Kabul Et

Google Haberleri & Yenilikleri Google haberleri, yenilikleri ve diğer servisleri hakkında haberler...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
  1  
Alt 03-09-2008, 18:30:32
Üyeliği durduruldu
 
Standart Google Chrome Güvenlik Açığı

Dün verdiğimiz haber ile Google'ın yeni web tarayıcısı Chrome'u duyuracağını bildirmiştik. Beklenildiği gibi Chrome duyuruldu ve binlerce kişi bilgisayarına indirip denedi. Fakat Chrome'da ilk güvenlik açığının tespit edilmesi yalnızca bir kaç saat sürdü. Güvenlik uzmanları Chrome Beta sürümünde iki ciddi güvenlik problemi tespit etti.

İlk güvenlik açığı bir Java(.jar) dosyasının bilgisayarınıza indirilmesi ile tetikleniyor. Dosya tarayıcı ile birlikte çalıştırılınca bazı zararlı DLL dosyaları başlangıca yerleşiyor ve bilgisayarınıza zararlı içerikler yüklenebiliyor. Bu güvenlik açığı daha önce Safari web tarayıcısında "Carpet Bomb" adı ile çıkmıştı. Aynı güvenlik açığının Chrome'da da ortaya çıkması ise düşündürücü.

Bir diğer problem ise özel karakterler ile tarayıcının çökmesi sorunu. Güvenlik açığı Chrome'un protokol yapısında bu tip karakterlere karşı filtre uygulamamasından meydana gelmekte.

Güvenlik uzmanları beta sürümde bu tip problemlerin olmasının normal olduğunu zaman içerisinde tarayıcının daha stabil bir hale getirileceğini belirtti. Guvenli.org olarak kendi güvenliğiniz için beta yazılımları eğer ileri düzey bir bilgisayar kullanıcısı değilseniz kullanmamanızı öneriyoruz.

Google Chrome Güvenlik Açığı | Güvenli.org
Alıntı ile Cevapla


Sponsored Links
  2  
Alt 03-09-2008, 19:35:57
Take my breath away...
 
Standart

dakika bir gol bir
Alıntı ile Cevapla


  3  
Alt 03-09-2008, 19:36:56
 
Standart

normal şeyler
__________________
chmod +x
Alıntı ile Cevapla


  4  
Alt 03-09-2008, 19:38:05
Üyeliği durduruldu
 
Standart

Google Kesinlikle güvenlik işinde bir numaradır...bu BETA Sürümü..Güncellemler gelecektir..
Alıntı ile Cevapla


  5  
Alt 03-09-2008, 19:38:07
 
Standart

Adı üstünde beta sürümü Bu tür şeyler olacakki kapatacaklar
Alıntı ile Cevapla


  6  
Alt 03-09-2008, 19:56:07
 
Standart

Googlede önce yapıyo sonra kapatıyo böyle para kazanıyo
Alıntı ile Cevapla


  7  
Alt 03-09-2008, 20:11:21
Üyeliği durduruldu
 
Standart

firefox 3için de böle demişlerdi hatta 1 gün deil 4 saat sonra ee noldu kim hacklendi ?
Alıntı ile Cevapla


  8  
Alt 03-09-2008, 21:17:51
 
Standart

Pek fazla anlamam sistem güvenliğinden falan , ama ilk aklıma gelen bazı kişilerin tarayıcıya çamur atarak gündeme gelmesi.
Alıntı ile Cevapla


  9  
Alt 03-09-2008, 21:42:33
Üyeliği durduruldu
 
Standart

Alıntı:
PrMakinesi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pek fazla anlamam sistem güvenliğinden falan , ama ilk aklıma gelen bazı kişilerin tarayıcıya çamur atarak gündeme gelmesi.
Tarayıcıya çamur atmak nedir arkadaşım? Güvenlik açığı varsa vardır ki zaten olmaması çok düşük bir ihtimaldi.

Evet güvenlikten anlamdığınız belli.
Alıntı ile Cevapla


  10  
Alt 03-09-2008, 21:45:46
 
Standart

bu konudan sonra chromeyi kaldırdım pc den ama çok sevmiştim abi
Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Bookmarks
tesxc
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:38:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş

Hosting by Radore Hosting

İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan R10.net WebMaster Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. R10.net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde R10.net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
ARGUS_OK