|
|
| |||
| avare.com domaini, Namejet'de Pre-Release tipinde ihaleye çıkıyor. 1998 kayıtlı ve halihazırda NetworkSolutions firmasında bulunan bu muhteşem domain için büyük bir kapışma yaşanacağa benziyor. Kaynak: http://www.dnhaber.com/pre-release/a...m-namejet.html
__________________ 15 Nisan'da R10'dan ayrılıyorum. |
| |||
| Alıntı:
sahibini uzatma şansı yok artık... ihale süreci ayrı, teklif süreci ayrıdır.
__________________ 15 Nisan'da R10'dan ayrılıyorum. |
| |||
| domaini namejet yakalamadı. NETWORKSOLUTIONS firmasında uzatılmayan tüm domainler pre release olarak namejette ihaleye çıkar. teklif veren olursa da domain yaşı silinmeden satılır. bu domaini yakalamak değil. firmalar arası anlaşma ile ilgili bir olay. BİLDİĞİN BACKORDER MANTIĞI DEĞİL YANİ.. gerçi bunu sen de biliyorsun ya neyse.. domainin hala geri alınma şansı var sahibi tarafından bu da ayrı bir not.. bu şans devam ederken, domain şu firma tarafından kapıldı/yakalandı demek doğru olmaz. ayrıca domaini namejetten başka hiçbir firmanın ihale etme hakkı bulunmuyor. (kurallar gereği) bu firmalar arası anlaşma ile ilgili bir olay. namejet e mail atıp bu anlaşmanın detaylarını öğrenebilirsin. ayrıca: ben şunu dediysem bu kesin böyledir mantığını geç. herkesin öğrencek bir şeyleri vardır. Konu kapanci tarafından (26-11-2010 Saat 23:30:02 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| arkadaşım konuyu değiştirmesen iyi olur, domain şu an namejet'de, sen bunun adına anlaşma de, ben yakalama diyeyim, orası önemli değil. pre-release anlaşma meselesini herkes biliyor, network solutions'da bile link var. "sahibi hala domaini uzatma şansına sahip" demişsin, böyle birşey yok. insanları yanlış yönlendirmeyelim.
__________________ 15 Nisan'da R10'dan ayrılıyorum. |
| |||
| Alıntı:
en son eskisehir.org domaininde oldu, 1'den fazla kişi backorder yaptığı için açık arttırmaya çıktı. hatta yanlış hatırlamıyorsam açık arttırmada teklifler bile verilmeye başlandı ama buna rağmen sahibi domaini uzattı ve domain eski sahibinde kaldı. hatta adama mail atan da bendim, açık arttırma devam ederken domaini neden düşürdüğünü sormuştum (hala domaini uzatıp uzatabileceğini bilmeden mail atmıştım o zamanlar çünkü ben de senin gibi uzatabileceği konusunda hiçbir bilgim yoktu, şimdi olsa atar mıyım heralde atmazdım...) adam da benim mailimden hemen sonra domaini uzatmıştı ![]() bkz kanıt: http://www.r10.net/domain-appraisals...sehir-org.html ----------------- eskisehir.org domainine bakalım; bkz: eskisehir.org register tarihi 1 MAYIS bkz: eskisehir.org'un uzatıldığı tarihi 6 HAZIRAN (1 mayıs-6 Haziran arasında mayısın 31 çektiğini düşünürsek 37. günde uzatma işlemi gerçekleşmiş) avare.com domainine bakalım; bkz: avare.com register tarihi 21 EKIM bkz: şu anki tarih 27 KASIM (21 ekim-27 kasım arasında ekimin 31 çektiğini düşünürsek 37. gündeyiz.) ----------------- anladın mı? hala uzatma şansı var arkadaşın. hatta 3 gün daha uzatma şansı var. bu olayı direk olarak ispatlamak istiyorsan da şunu yapabilirsin; networksolutionsdan düşecek dandik bir domaini parayla satın al paneli sende olsun. namejette de farklı bir kişi gibi bu domaine 69 $ ver satın al. 40.gün dolmadan da networksolutions paneline girip uzatma işlemi yap. gör bakalım noluyor? sen bakirkoy.net'i aldığında da aynı şey oldu. godaddy sana onu 1 hafta sonra yolladı. neden 1 hafta sonra yolladı zannediyorsun aptal mı adamlar? düşün bakalım, basit bir işlemi 1 haftada yapmak çok mu zor koskoca firma için? adamın hala o domaini uzatma şansı vardı. uzatsaydı, sana godaddy özürlerini bildiren bir mail yollayıp paranı geri iade edecekti. bunları da inceleyebilirsin. çünkü meraklısın bu konulara biliyorum ama karşındaki insanla konuşurken hitap şekline önem ver arkadaşım. insanlarla azarlar gibi konuşma. bir mesajımda bile seninle böyle bir diyaloga girmedim. ben girmiyorsam sen de girme, insanlara az da olsa saygı çerçevesi içinde mesajlar yolla. bu alışkanlıkların sana hayatının hiçbir döneminde bir şey kazandırmayacak buna emin ol. Konu kapanci tarafından (27-11-2010 Saat 07:57:39 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| Teşekkürler kapanci, Şimdi aşağıdaki regesterlerden düşen domainler anlaşmalı bu sitelerde ihaleye çıkıyor: godaddy > tdnam.com enom > namejet.com n.solutions > namejet.com diğerleri > snapnames.com Peki, doğru anladıysam; gerek namejet gerekse snapnames olsun ihale süreci devam ederken domainin son sahibi domain süresini uzatırsa reg firmaları domaini ihale eden siteye ve dolayısıyla satın alan kişiye vermiyor, domain son sahibinde kalıyor... 37. veya sonraki bir günde domain sahibi domaini tekrar almak isterse reg firmasına ne kadar ödüyor?
__________________ Çalıştığın şirkette 2 kişi ile aran iyi olmalı! 1.= Çaycı, 2.= Bilgi işlemci |
| |||
| her firma 40.güne kadar olan uzatma işlemini farklı ücretlendiriyor. kimisi 40.güne kadar tek bir ücret belirlerken kimisi bunu günlere bölüyor. 0-10 gün şu kadar 10-30 gün şu kadar 30-40 gün şu kadar gibi. genelde 30-40 arası uzatmak pahalı olur (istisnaları saymıyorum) 0-10 arasında uzatmak ise daha ucuz olur (istisnaları saymıyorum) çok uçuk fiyat isteyenler de oluyor (backorder ücretinden daha pahalı) bunlar genelde o firmanın sıkça sorulan sorularında ya da domain satın alma kuralları gibi yerlerde yazıyor. bu arada anlaşmalı firma olayına gelince erdinc diye bir domainci vardı. zoque.net'te yazılar yazmıştır. onun yazdıklarını okursanız (çok seneler önce yazmış olsa bile) backorder ve backorder firmaları hakkında epey bir bilgi sahibi olursunuz. bu anlaşmalı firma olayı yalnızca 40. gün ile pending delete durumuna kadar geçerli, pending delete durumuna gelen bir domain için ICANN kuralları gereği hiçbir anlaşma mümkün olmadığı gibi ICANN'ın kendisi bile olsanız domaini uzatma şansınız yok ve anlaşmalı firmaların burada domaini kapma olasılığı daha yüksek gibi bir yorum yapma şansınız yok. bazı değerlendirmeler yapılabilir mesela x backorder firması y'ye göre daha hızlı fln dersiniz, ya da biri saniyede 1k kere deniyorsa, diğeri 3k kadar deniyordur 3k kadar deneyen alabilir dersiniz fakat anlaşması olan firma bu domaini alır diyemezsiniz. pending delete durumuna gelen bazı domainler için anlaşmalı firma bu domaini alır mantığıyla hareket eden bazı arkadaşların büyük yanılgısıdır bu da. |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |