SATILIK DİZÜSTÜ i7 2630 QM + 8GB + GT 540M + 640 GB GARANTİLİ - Google Fan Webmaster Forum
Google Fan Webmaster Forum  
herşeyi sana yazdım

Geri git   Google Fan Webmaster Forum > E-Ticaret > Alışveriş Bölümü
KEY
Kayıt ol Articles Sosyal Gruplar Forumları Okundu Kabul Et

Alışveriş Bölümü Yeni yada eski her türlü eşya alışverişi bölümü

Like Tree7Beğeniler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
  1  
Alt 14-12-2011, 23:57:23
 
Arrow SATILIK DİZÜSTÜ i7 2630 QM + 8GB + GT 540M + 640 GB GARANTİLİ

Marka takıntısı olanlar, bu ilanı OKUMAYINIZ !

Önemli NOT 1: i7 işlemciler kendi içinde modellere ayrılır.Öyle i7 işlemciler vardır ki i5 den düşük performans verir.İlanımı okuyunuz.Kandırılmayınız !
Önemli NOT 2: Ekran kartının Ram' inin yüksek olması, oyunları yada grafikleri çok iyi çalıştıracağı anlamına gelmez.1 Gb ram e sahip ekran kartı 4 gb ram' e sahip ekran kartından daha iyi olabilir.İlanımı okuyunuz.Kandırılmayınız !

Takas varmı? : Var (Sadece Casper 8 Cell bataryalı i3 ve i5 ile)
Pazarlık varmı? : Yok
Elden satış varmı? : Var (Sadece Alanya' da)
Get'li satış varmı? : Var
Taksit varmı? : Var
Laptopın garantisi varmı? : Var (20 Ay)
Laptopda Çizik varmı? : Yok (Kılcal çizikde yok)
Laptopda kitlenme, takılma, atlama, zıplama varmı? : Yok
Faturası varmı? : Var (Fatura fiyatı 2650 TL)
Kutusu varmı? : Yok (Laptop kutusu atıldıgından başka bir kutu ile yollanacaktır)
Orjinal DVD varmı? : Var (Windows 7 Home Premium 64 Bit DVD si)
Çanta varmı? : Var
Satış Fiyatı Ne Kadar? : 1375 TL



Bilgisayar mühendisi olduğumu söyleyerek ilanla ilgili detaylar vereceğim.Buradaki bilgiler, ortalıkda bilgisayar biliyorum diye dolaşan vatandaşları bilgilendirme amaçlı olup aynı zamanda bilgisayar hakkında hiç bilgisi olmayan kişilerede yöneliktir...

Sahibinden.Com daki Laptop ilanlarının birçoğu genelde şu ifade ile başlar; "Oyun Canavarı Laptop" "Hız Manyağı Bilgisayar"
vs... bunlar çoğaltılabilir...Bir grup ise markayı öne çıkartarak, sattığı ürünü akılalmaz duruma getirmeye çalışır !

Arkadaşlar laptoplarda kullanılan parçaların tümü, farklı üretici firmalar tarafından elde edilmektedir.
Laptopların hemen hemen tümü şu üreticiler tarafından üretilen parçaları kullanırlar.
İşlemci: Intel yada AMD
Ram: Twinmos yada Kingston
Ekran kartı: Nvidia yada Ati
Harddisk: Samsung yada Seagate
Ses Kartı: Realtek yada Intel
Anakart: Laptoplarda birçok üretici
Ekran: LG yada Sony yada Philips yada farklı markalar...

Peki geriye bir laptopda ne kaldı ? Kuru kasa....İşte firmalar bu kuru kasaya bir tasarım yaparlar ve kendi logolarını basarlar.Kullanıcıda bunu alırken ben SONY Laptop yada ASUS laptop aldım der ! Hangi parçasını SONY yada ASUS üretti ?
Laptopın içindeki tüm parçaları zaten çeşitli üreticiler tarafından alındı.
Peki Casper yada Exper de hangi üreticilerin parçaları var?
Tabiki o marka takıntısı olan laptoplardaki parçaların aynısı var.
Peki şimdi sırf adı SONY yada ASUS olsun diye gidip 2 katı para vermenin anlamı nedir ?

Sattığım laptopın özelliklerini aşağıya yazıyorum.Detaylarınada yer vereceğim.Dikkatle Okuyunuz...

İşlemci: Core i7 2630QM (Son üretim yani 2. nesil)
Bu işlemci 4 gerçek 4 sanal çekirdeğe sahiptir.Bazen ilanlarda görüyorum adam utanmadan i5' e 8 çekirdek yazmış.Pes doğrusu.Tamamen kandırmaca ve yanlış bilgi.Arkadaşlar dünyada 8 çekirdekli işlemci üretilmedi ! (Varsa bile ben bir Laptopda görmedim) Üretilmediği gibi i5 ler en fazla 2 gerçek ve 2 sanal çekirdeğe sahiptir.Sonuç olarak i5 ler 2 çekirdeklidir.
İşlemcilerin kod numaraları vardır.Benim laptopımın kod numarası üsttede yazdığım gibi "2630QM" dir...Budaki "Q" harfi ve başında bulunan "2" rakamı işlemcinin gerçek 4 çekirdek oldugunu gösterir...Q harfi bildiğim kadarıyla "Quadcore" anlamına geliyor.Yani i7 lerin tümü 4 çekirdek değildir.Bazıları 2 çekirdek olabilir.Ancak başında 2 ve Q harfi var ise o zaman gerçek 4 çekirdek olur.Sonuç olarak benim leptapda 4 gerçek + 4 sanal toplam 8 çekirdek vardır...

Ekran Kartı: Nvidia GT 540m + Intel HD Graphics 3000
Yine ilanların birçoğunda "Oyun canavarı" yada "Grafik ustası" diyenler oluyor...Ekran kartlarında önemli olan ram değildir.Ekran kartında önemli olan "Memory Bus Width" yani Bit değeridir...128 bit değerinden düşük olan bir ekran kartı ile siz iyi bir şekilde oyun oynayamaz yada grafik uygulamalarında performans alamazsınız.İkinci bir etmen ise kullanılan ram türleri ile çekirdek hızlarıdır.Şuan sitede olan laptopların birçoğunda düşük seviye ekran kartları kullanılmaktadır.Bu ekran kartları ile kesinlikle son oyunları yada çıkacak oyunları oynayamazsınız.Bazıları şimdi hadi ordan ben oynuyorum diyordur.Ama değerli arkadaşım sen oynadıgını sanıyorsun ! Oyunun son özelliklerini ve texture detaylarını (veya antilasing) görseydin böyle konuşmazdın...Ekran kartlarında diğer bir nokta ise "DirectX 11" ve "Shader 5.0" özellikleridir.Bu özellikleri desteklemeyen bir ekran kartı, düşük seviyededir.Benim laptopımda 2 ekran kartı vardır.ilk kart "Nvidia GT 540m" ikincisi ise "Intel HD Graphics 3000" dür.Bunun şu anlama geliyor.Masaüstündeyken yada internette sörf yapıyorken "Intel HD Graphics 3000" kullanılıyor, ağır oyunlarda yada ağır grafik uygulamalarında Nvidia gt 540m devreye giriyor.Bu teknolojiye "Optimus" deniliyor.Bu sayade hem pil performansı artıyor hemde orta seviye üstü grafikler elde etmiş oluyorsunuz.Ekran kartı ile ilgili özetleyecek olursam; kesinlikle gidip "Nvidia gt 540m" seviyesinden düşük ekran kartı bir laptop almayın.En düşük seviyeniz bu olsun.Sitedeki ilanlarda genelde "Ati 5650" kullanan laptoplar satılıyor.Hemen belirteyim "Nvidia gt 540m" ekran kartı, "Ati 5650" den üst seviyededir.Oyun sonuçlarında ve testlerde fark atmıştır.Googleye "notebookcheck" yazıp oradan test sonuçlarına bakabilirsiniz.

Ram: 8 GB 1066 Mhz (Anakart Max 16 GB ve 1333 Mhz Desteklemektedir)
Ram konusunda pek açıklamaya gerek yok.Piyasadaki laptopların kullandığı 4 Gb ramler gibi değildir.8 GB ram ile her türlü uygulamanızı kolayca yapabilirsiniz.Yetmez derseniz 2 slot boş.16 GB ve 1333 mhz taktırabilirsiniz.

Harddisk: 640 Gb Samsung (5400 Rpm)
Harddisk yeterli seviyede.Tek eksiği dönüş hızının 7200 Rpm olmaması.Rpm dönüş hızı anlamına geliyor.Rpm sayısı ne kadar fazla olursa dönüş hızı o kadar artacağından dolayı aktarımda o kadar hızlı olacaktır.Piyasadaki laptopların çoğu 5400 Rpm kullanıyor.

Optik Sürücü: DVD - CD Writer
Açıklamaya gerek yok.Standart optik sürücülerden.

ve diğer özellikleri

15.6 HD Ekran (1366 x 768 px)

Bluetooth

1.3 Web Cam

Wireless Display (Kablosuz cihazlara direk aktarım özelliğidir.Aynı zamanda bir wireless modem gibi dağıtıcı özelliğinede sahip oluyorsunuz)

6 Cell batarya (Bataryası birkaç sefer kullanılmıştır.İnternette yada masaüstündeyken en az 3-4 saat gitmektedir)


Ürünün özellikle büyük ve net fotograflarına üst tarafdan bakınız.Gördüğünüz gibi yakın çekim olmasına rağmen kılcal çizik dahi yoktur.Ancak toz parçacıkları var.
Son olarak, güvenilir kişilerden alışveriş yapınız.Benim bu sitede 6 tane alışverişim var ve hepsinde %100 güvenirlikdir.Profilime girerek bakabilirsiniz.Ayrıca üyelik tarihiminde ne kadar eski oldugu ortadadır.
3 kuruş ucuz mal alacağım diye paranızı çar-çur etmeyin.Unutmayın ucuz etin haynisi olmaz.
Bilgisayarla ilgili sorularınızı mesaj atarak yada arayarak sorabilirsiniz.

İlanım: [IMG]http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-i7-2630-8gb-gt-540m-640-gb-garantili-okuyunuz-66784756/detay[/url]

[url]http://img521.imageshack.us/img521/1452/img4734l.jpg[/IMG]











bluejean and Aleran like this.
__________________
Vse Budet Xorosho !

Konu trojan_alert tarafından (15-12-2011 Saat 00:07:50 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
  2  
Alt 15-12-2011, 00:05:32
 
Standart

bir an fiyatı hiç göremeyeceğim sandım. hayırlı satışlar malesef çoğu insanımız satışlarında göz boyamaya çalışmaktadır. alacak olanlara: fiyat uygun.
__________________
Sattığım herşey benim tarafımdan garantilidir.
Alıntı ile Cevapla
  3  
Alt 15-12-2011, 00:08:33
 
Standart

Hocam yazdıklarınızın bir kısmını okudum ama i5ler 2 çekirdek değildir tabi ki 2 olan da var ama i5lerin de 4 çekirdek olan çeşitleri mevcuttur.
__________________
Alıntı ile Cevapla
  4  
Alt 15-12-2011, 00:09:11
 
Standart

Alıntı:
lookout Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir an fiyatı hiç göremeyeceğim sandım. hayırlı satışlar malesef çoğu insanımız satışlarında göz boyamaya çalışmaktadır. alacak olanlara: fiyat uygun.
Haklısınız, fiyatı daha görünür ve ilk alana yerleştirdim.
__________________
Vse Budet Xorosho !
Alıntı ile Cevapla
  5  
Alt 15-12-2011, 00:19:09
 
Standart

Alıntı:
PuLeRi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam yazdıklarınızın bir kısmını okudum ama i5ler 2 çekirdek değildir tabi ki 2 olan da var ama i5lerin de 4 çekirdek olan çeşitleri mevcuttur.

evet 4 çekirdekli olanlarıda mevcut.
tablo aşağıdadır

Bu mesajınızı beğenenler: PuLeRi
__________________
Vse Budet Xorosho !
Alıntı ile Cevapla
  6  
Alt 15-12-2011, 01:32:39
 
Standart

pm attım hocam.
Alıntı ile Cevapla
  7  
Alt 15-12-2011, 01:48:54
 
Standart

Üstad yanlış anlama bende bilgilendirici bir mesaj yazmak istedim. Sen bilgisayar mühendisisin vebde programcı ve tamirciyim vede 1998 den beri elimden geçmeyen laptop - desktop kalmamıştır heralde. 3 katlı mağazam ve teksin servislerim vardı artı micro tamirde yapıyordum.

Mesajın gayet hoşuma gitti ama şuna dikkat ettim. Samsun yada Seagate / Sony yada LG vb gibi belirlemeler yapmışsınız. İşte bu belirlemeler sizin fiyatınızı belirliyor vede bu belirmelere bağlı olarak markalar çalışıyor.

Size bir örbekte ben veriyim aynı vede chipset olarakta birebir örtüşen kasalarda;
- gigabyte anakart ile biostar anakartın farkı yokmu?
- Sony, Philips gibi markalarla Nec gibi bir markanın farkı yokmu?
- Sradan bir fanla cool master marka bir fanın farkı yokmu?
- ....

devam eder gider böylece. Ben bir çok markayı kullandım size şunuda söyleyeblirim; örneğin HP markada (gerçi laptop olayına artık büyük ölçekte son verdiler) sradan yeni başlayanlar için üretilen laptoplar ile elit seviye laptoplar arasında bilindiği gibi dağlar kadar fark var. Adam düşük kalitesini kullandığında HP berbat derken yüksek kalitesini kullanan HP mükemmel diyor. İşte sen ve ben gibi kişilerin burada bunun bilincinde olarak bunları arkadaşlara vermemiz gerekiyor.

Çin malı ne üdüğü belirsiz dünya kadar laptop çıktı piyasaya. Hepside yan sanayi ürünler. Şimdi bunların özellikleri A kalite yüksek görünürken nasıl olacakta bunu ASUS / HP gibi markalarla yan yana koyacaksınız?

--- Not ---

Bu arda güzel bir makinanız var bence. Eğer ki zor durumlar teşkil etmiyorsa i3 ile vs gibi şeylerle takasa girmemeninizi tavsiye ederim. Alan arkadaşda hayırlı olsun dileklerimi sunarım.

Saygılarımla...
Bu mesajınızı beğenenler: PuLeRi
__________________
Bütün Scriptlerde Büyük İndirim - Scriptler | Satış Ortaklığı
Alıntı ile Cevapla
  8  
Alt 15-12-2011, 01:50:02
 
Standart

aynı pc i 3ay önce bimeksten arkadaşım 1850tl ye altı taksitli. siz de 4 ay önce almışsınız.

ben ise şuan kullandığım asus i7-2630qm işlemci, 8gb ram, 2gb nvidia 550m grafik, 640gb hdd + bluray sürücüsü ile 2400tl ye aldım.

sizin nasıl 2650tl oluyor merak ettim açıkçası.
Bu mesajınızı beğenenler: UnPooMKT
__________________
mesajımı beğen, pm at 1TL göndereyim. one like one lira :D
Alıntı ile Cevapla
  9  
Alt 15-12-2011, 09:46:47
 
Standart

Alıntı:
UnPooMKT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstad yanlış anlama bende bilgilendirici bir mesaj yazmak istedim. Sen bilgisayar mühendisisin vebde programcı ve tamirciyim vede 1998 den beri elimden geçmeyen laptop - desktop kalmamıştır heralde. 3 katlı mağazam ve teksin servislerim vardı artı micro tamirde yapıyordum.

Mesajın gayet hoşuma gitti ama şuna dikkat ettim. Samsun yada Seagate / Sony yada LG vb gibi belirlemeler yapmışsınız. İşte bu belirlemeler sizin fiyatınızı belirliyor vede bu belirmelere bağlı olarak markalar çalışıyor.

Size bir örbekte ben veriyim aynı vede chipset olarakta birebir örtüşen kasalarda;
- gigabyte anakart ile biostar anakartın farkı yokmu?
- Sony, Philips gibi markalarla Nec gibi bir markanın farkı yokmu?
- Sradan bir fanla cool master marka bir fanın farkı yokmu?
- ....

devam eder gider böylece. Ben bir çok markayı kullandım size şunuda söyleyeblirim; örneğin HP markada (gerçi laptop olayına artık büyük ölçekte son verdiler) sradan yeni başlayanlar için üretilen laptoplar ile elit seviye laptoplar arasında bilindiği gibi dağlar kadar fark var. Adam düşük kalitesini kullandığında HP berbat derken yüksek kalitesini kullanan HP mükemmel diyor. İşte sen ve ben gibi kişilerin burada bunun bilincinde olarak bunları arkadaşlara vermemiz gerekiyor.

Çin malı ne üdüğü belirsiz dünya kadar laptop çıktı piyasaya. Hepside yan sanayi ürünler. Şimdi bunların özellikleri A kalite yüksek görünürken nasıl olacakta bunu ASUS / HP gibi markalarla yan yana koyacaksınız?

--- Not ---

Bu arda güzel bir makinanız var bence. Eğer ki zor durumlar teşkil etmiyorsa i3 ile vs gibi şeylerle takasa girmemeninizi tavsiye ederim. Alan arkadaşda hayırlı olsun dileklerimi sunarım.

Saygılarımla...

Merhaba.Evet haklısınız elbette asus yada sony bazı parçaları kendisi kullanabiliyor (Mesela asus kendi ürettiği anakartı kullanabilir yada sony kendi ürettiği ekranı yada optik sürücüyü kullanabilir.)
Ama sizde biliyorsunuz ki asıl önemli olan parçalar, İşlemci-Ekran Kartı-Ram Evet anakartta önemlidir ama bu önem iş dizüstü oldugunda biraz önemini kaybediyor.Çünkü içini açıp yükseltme olayı bir masaüstü gibi olmuyor.Kullanıcı alıyor kullanıyor ve daha sonra ya satıyor yada o şekilde hep kullanıyor (Genelde)

Sattığım makinedeki aynı özellikler bir asus' da olsa fiyatı 2500 yada bir sony marka' da olsa fiyatı en az 3000 tl den başlar.
Sırf adı Casper diye (Tüm özellikler ve kullanılan parçalar aynı olmasına rağmen) bu ürün şuan 1900 TL den satılıyorsa, bu makineye kötü demek vicdansızlık olur yada bilgisizlikten kaynaklanan bir yorum olur.

Tek amacım bilmeyenler için bilgi sunmak ve ürünümü satmak.
Bilgiler için tekrar teşekkürler.
__________________
Vse Budet Xorosho !
Alıntı ile Cevapla
  10  
Alt 15-12-2011, 09:52:36
 
Standart

Alıntı:
Cyrax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aynı pc i 3ay önce bimeksten arkadaşım 1850tl ye altı taksitli. siz de 4 ay önce almışsınız.

ben ise şuan kullandığım asus i7-2630qm işlemci, 8gb ram, 2gb nvidia 550m grafik, 640gb hdd + bluray sürücüsü ile 2400tl ye aldım.

sizin nasıl 2650tl oluyor merak ettim açıkçası.


Merağınız umarım giderilmiştir.
__________________
Vse Budet Xorosho !
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Bookmarks

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:55:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş

Hosting by Radore Hosting

İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan R10.net WebMaster Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. R10.net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde R10.net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
ARGUS_OK

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252