|
|
| |||||||
| Alışveriş Bölümü Yeni yada eski her türlü eşya alışverişi bölümü |
| |
|
| | | LinkBack | Seçenekler |
| |||
| Yağlı radyatör almayı düşünüyorum. Aramızda kullanan ve memnun veya pişman arkadaşlarımız vardır. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Önerdiğiniz veya kesinlikle alma diyeceğiniz ürünler ile fanlı fansız, 1000 watt 2000 watt 5 dilim, 10 dilim vs hangisi iyidir onu da yazarsanız sevinirim.
__________________ |
| |||
| öncelikle konya gibi memlekette bir kışı çocuklu bir evde ısıtıcılarla geçiren biri olarak sana tavsiyelerimi vereyim. 1- yağlı radyatörler uzun vadede ısınma sağlar. Aynı kaloriferli ev gibi yani önce kendini ısıtır sonra yavaş yavaş ortamı ısıtır. ısısı kalıcıdır geç kaybolur lakin çok elektrik yakar çünkü havalar iyice soğuyup ocak şubat soğuğu geldiğinde ısıtıcıyı hiç kapatmaman gerekli aksi takdirde ısınamazsın. 2- Yağlı radyatörde ya fakir al yada delonghi dragon diğerleri beş para etmez. 3- Benim gibi elektrikle ısınmaya mecbu biriysen tek tavsiyem Ufo yada Kumtel Twingodur. Sana en iyi ısıyı bu ikisi verir ortam ne kadar soğuk olursa olsun açtığın zaman 15-20 dakikada odayı rahatlıkla ısıtır yani evde yada işte nerede yakacaksın bilmiyorum ama yaktığın yerde olmadığın sürece yakmayabilirsin. 4- Şimdi birde halı altı ısıtıcılar var özellikle bu aralar camilerde sık kullanılmaya başlandı ve çok güzel bir ısınma sağlıyor. Tavsiyeme gelince bir adet halı altı ısıtıcı al bir adette eğer oda ısıtacaksan 1800 watt ufo al. Eve geldiğinde her ikisinide açarsın. Ortamın havası kırılıp ılıdığında ufoyu kısarsın böylece hem alttan hem üstten güzel bir ısınma sağlamış olursun. Unutmaki ısınan hava yükselir ayrıcada atalarımızda ayağını sıcak başını serin tut demiştir. Eğer dediğim şekilde bir ısınma yaparsan en ideal ve ekonomik ısınma sağlarsın. Halı altı ısıtıcılar 40-50 tl ufolarda 100-150 tl arası satılıyor. Burada seçeceğin marka Ufo - Alf - Kumtel Elit, KumtelAlaaddin yada Veito olsun bu markaların dışındakiler kaliteli ısınma sağlamıyor.
__________________ Android - iPhone - Symbian Forumları |
| |||
| Yağlı radyatör de karar kıldım. 15 yıl kadar önce kullanmıştık ve çok iyiydi. Ama şimdi nasıl bilemiyorum. İnfrared ısıtıcıları sevmedim. Sabit noktaya ısı veriyor. Diğer taraf buz gibi hissi oluyor. Halı altı ısıtıcılar da kira olduğu için zor gibi.
__________________ |
| |||
| Alıntı:
Kapalı mekanlarda yağlı radyatörler oldukça başarılılar. Verimleri de oldukça yüksek. Ben de yıllardır kullanıyorum. Benim yağlı radyatör Demirdöküm, oldukça da iyi bir ürün. Fakir'in ürünleri de iyidir, size tavsiyem Demirdöküm ya da Fakir almanız yönündedir. Alternatifi olan elektrikli sobalardan çok daha yüksek verimli ve tüplü sobalardan da çok daha güvenli.
__________________ Çatlak Profesör |
| |||
| Alıntı:
__________________ Çatlak Profesör |
| |||
| şimdi infrared ısıtıcıdan ısıtıcıya fark var. Eğer ufoyu kullanmadıysan piyasadaki diğer 60-70 tl ye satılanlar infrared değil quarz ısıtıcıların ufo benzeri olandır saydığım markalar infrared ısıtıcıdır diğerleri değil zaten birçoğunda kelime kandırmacası vardır infrared tarzı quartz ısıtıcı diye. Ufodan en iyi verimi alacaksan duvara monte edeceksin yere doğru bakacak. Bir yerde sabit olarak duracak. İlk dediğin doğru vurduğu noktayı ısıtır ama ufo bir süre sonra tüm odayı ısıtacak kadar kalitelidir farkı alıp kullandığınızda göreceksin. Bir saat sonra tüm odanın eşit şekilde ısındığını hissedeceksin. Halı altı ısıtıcıyı tavsiye etmemdeki neden eğer yere ayakkabısız temasınızın çok olduğu bir yerde ısınacaksanız çok iyi olur yaktıkları elektirikte yüksek değil 600-800 watt dir.
__________________ Android - iPhone - Symbian Forumları |
| |||
| Bir mühendis olarak infrared ısıtıcıların her zaman açık mekanlarda tercih edilmesinin daha mantıklı olduğunu söylerim. Şöyle diyelim, infrared ısıtıcınız ışığının düştüğü yerdeki zemini ya da mobilyayı ısıtacak, ısınan eşya da odadaki havayı ısıtacak... Açık mekanda infrared ısıtıcı doğrudan sizi ısıtacak şekilde ayarlarsınız ve üşümezsiniz, ama bir mekanı ısıtmak için mantıklı değildir. Yağlı radyatör doğrudan havayı ısıtır, evet eşyalar, duvarlar, nesneler havayı soğutacaktır ama, daha verimlidir. İnfrared ısıtıcı size bakıyorken kemiklerinize kadar sizi ısıtır, ama yağlı radyatör odanın öbür köşesindeyken, hatta aranızda bir eşya varken dahi sizi ısıtır. İşin çok daha teknik boyutuna akşamın yorgunluğu üzerime hazır çökmüşken fazla girmek istemiyorum.
__________________ Çatlak Profesör |
| |||
| Fakir RF-11 Turbo 2500W 11 Dilim Fanlı Yağlı Radyatör almaya karar verdim. Geldiğinde kullanıp buradan yorum yazacağım.
__________________ |
| |||
| Alıntı:
![]() FLAVEL FLV 11 FT - 1000-1200 W FAN:300 W MAX ISITMA GÜCÜ:2500 W - AYARLI TERMOSTAT - AŞIRI ISINMA EMNİYETİ - 24 SAAT PROGLAMLAMA - OTOMATİK TERMOSTATI İLE MEKANI İSTENEN SICAKLIĞA GETİRME - DEVRİLME EMNİYETİ SİSTEMİ İLE TAM GÜVENLİK - ÜÇ KADEMELİ SICAKLIK AYARI - İKAZ IŞIĞI - DÜŞÜK SES SEVİYESİ - DİLİM SAYISI : 11 - ÇEVRECİ YAĞ http://www.arcelik.com.tr/urun_detay...622&lang=tr-TR flavel arçelik servis ve sorumluluğunda olan koç holding'e ait yeni markasıdır. |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |