Yansıma Efekti
Çağımızda gelişen internet teknolojisi ile ortaya çıkan web 2.0 da en çok kullanılan tasarım elementinden biride yansıma efekti olan tasarımlardır.Yansıma yapmanın bir çok yolu vardır fakat ben size en kolay ve en iyi olanı göstermeye çalışacağım.
  • Yapmak istediğimiz resmi açıyoruz ben örnek olsun amaçlı 500px*300px bir document oluşturdum.
  • Arkaplanın tamamını siyah yaptım en iyi sonucu siyah renkte alabilirsiniz ve üstüne beğediğim bir font olan Digital FONT Web 2.0 Edition ile ismailkara yazdım.
  • Layerden bir adet kopyaladım.Kopyalamayı isterseniz Ctrl + J kısayolu ille isterseniz aşşağıdaki gibi layer penceresinde yapabilirsiniz.
  • Kopyaladıktan kopyaladığımız layere Edit > Transfotm > Flip Vertical yapıyoruz.
  • Kopyaladğımız ve dikey çevirdiğimiz layeri aşşağıdaki gibi yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra aşşağıdaki resimde gördüğünüz butona tıklıyoruz(Apply Layer Mask)
  • Gradient ayarlarını aşşağıdaki siyah-beyaz şeklinde ayarlıyoruz.
  • Aşşağıdaki resimdeki gibi ok yönünde gradient uyguluyoruz.(Uygularken kopyalanmış olan layer seçili olacak)
  • İşte benim sonucum üstünde çalışarak geliştirebilir ve daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

İyi Kullanmalar.
ismailkara

Alıntıdır!!