Deneyimlerinizi tarih olarak veya yapılan görev olarak abartabilirsiniz. Mesela çalışma hayatınıza x şirkette 1998 yılında veri girişi yaparak başladınız. Ama şuanda pazarlama uzmanısınız. Lisede veya Üniverstede parttime veya full time çalışıyordum yazabilir tarih 1996 olabilir. Kimse arayıpta sormaz.
Yaptığınız görev telefonla pazarlama olabilir sizin önünüze listeler geliyor olabilir.
------------
Müşteri temsilcisi veya satış müdürleri aranıyor diyelim:
Ne yaparsanız yapın geçmişiniz satış veya pazarlama üzerine kurulmuş olması lazım... Tatlı yalanlar.... Gözlerinin içine bakıp aday görüşmesinde aktif olarak bu işi bildiğinizi kariyer hayatınıza ilk başladığınız andan bugüne kadar o işi yaptığınızı bildirmeniz gerek...
-------------------------
Cvnizde hep yükselmeniz gerekmektedir doğru olmasa bile .....emin olun göze batacaktır.... Yükselmesenizde yükselin arkadaşlar.... Cvnizde öyle görünsün abartın
Sözün Özü: Her görüşme için başka CV hazırlayın.
-----------------------------------
Görüşmelere okadar rahat gidinki sanki karşınızdaki kardeşiniz olsun çekinmeyin özgüveniniz bol olsun. Unutmayın karşınızdaki kişide sizin gibi bir insan...
Bacaklar yerde sallanmadan eller masada arada cvnizi tutup bakabilirsiniz göz gezdirme olabilir... Sağa sola (özellikle her konuştuğunuzda sağa yada sola sabit bakışlar) bakarak konuşmak yok karşınızdakinin gözünün içine bakın ben bu işi kıvıracağım hayatım bu diyeceksiniz
İlk giriş: Sizinle göşüşecek kişinin elini baya bir sıkın ve tam kavrayın. Görüşmeyi yapacak personel oturmadan siz oturmayın. Birşey içermisiniz derlerse teşekkür ederim demeyin KABUL EDİN.

El sıkışırken yüzüne bakın kafanız eğik olmasın... (Burnum düşse almam pozisyonu).
Konuştuklarınız çok önemli akılda kalacak tane tane (ııı) (ııı) demeden konuşmak....
Görüştüğünüz kişinin aklında aradığı adayın pozisyonu var.... O konuları soracak size... Cvnizde bulunan çoğu bölümle ilgilenmiyor beliki 1 iş geçmişiniz için çağırıldınız...
Her görüşme için başka Cv. Damardan girip her istediğimiz iş bizim olacak...
Başarılar.