Ders:Sosyal Mühendislik
Günümüzde benimde tanık olduğum hackerlar Sosyal Mühendislik Denilen hack sistemi(ben sazan avlama sistemi diyorum) ile site hacklemesi yapıyorlar...
Peki nedir bu Sosyal Mühendislik.
Anlatayım..
Bu yöntem sazan avlama diye tabir edilen bir sistemdir...
Eğer bir kişi sizi msn'e ekler ben şu destek sitesindenim,designer'im,şuyum buyum diyor..
Designeri örnek alalım
Sizin sitenizi çok beğendik ve sizin tasarımınızı yapmak istiyoruz...
Bir çok ünlünün sitesini dizayn ettik..
Hemen atlayanlar oluyor ne yazıkki.
güveninizi almak için şöyle derler..
"bize hiçbir şifre vermenize gerek yok.ben size tarasım dosyalarını göndericem siz ftp nizden atıcaksınız..
verdiği dosya içinde shell denilen servera girme programı olur genelde...
siz dosyayı attıktan sonra bu arkadaş servera girip sitenizi hackler...
Dikkat edin sazan durumuna düşmeyin..

Son olarak bi sosyal mühendislik olayı:

Kod:

Alıntı
Önce www.****.com Adlı Hack Sitesini Kafamıza Koyduk Site Vbulletin Hiç Bİrşey Yapamadık Bizde SOnra 0fficer Adında Bi Msn Aldık ve Kişisel İletimize Vbulletin Türkiye Destek Operatoru 7/24 Yaptık
ve M*** Adı Kişiyle Basladık Konusmaya Önce Kendilerini tebrix Ettik Tr de Vbulletini En iyi Kullanan Sitelerden Biri Diyerek Bunu Yapmadaki Amaç Adamı Şişirmek Tabi Bundan Öncede Googleda Yazın Kravatlı adam Die Ordan Bi Kravatlı Beyefendi Avatarlarına Bakın ve Kendi Msnnize Koyun Neyse Kendisiyle Ropörtaj Havası İçinde Bi Konusma Yaptık ve Dedik ki Hos Sohbet İçin Tesekkürler Dedik ve

Hacker: Kendimizin Kodladıgı Otomatik Sayac Arttırıcıyı Sizlere Takdim Etmekten Seref Duyarız. Müsadenizle Bunu Size Takdim Etmek İstiyoruz Demo Versiyondur Eger Full Sürüm İsterseniz Bizlerle İletişime Geçiniz.

Site sahibi: Çok Tesekkür Ederim Tabiiki Hemen Kurucam Şimdi Bende Böle Bişi ARıodum.

Hacker: ( dosyayı daha önceden bi yere uplaod edin linki verin) buyrun Burdan İndirin Tamaen Bizim Upload Sistemimizdir.

Site sahibi: Tesekkür ederim

Hacker : Güle Güle Kullanın Forum Admincp ye Kuracaksınız.

Site sahibi: Tesekkürler..

ve Bölece Shelli Sİtemize Soktuk Hadi Hayırlı Olsun Beyler Gerisi Sizin Hayal Gücünüze Kalmıs