Forumda bi çok kişinin olduğu gibi, benimde idare etmeye çalıştığım ve herkesi mutlu mesit ettiğime inandığım bi sunucu var, bunu basit bi cümleyle pas geçmiş gibi görünebilirim ama bana yada o siteleri kullanan kişilere göre çok önemli siteler.
Bi kaç haftadır sürekli saldırı alıyorum, bi şekilde bi yerlerde yakalıyo bebeler, sabi sübyanlar. Bu terimleri kullanıyorum çünkü böyle biri yada birileri olduklarına/olduğuna eminim. Yine 1 saat kadar sunucum kapalı kaldı, telefonlara çıkmayan, ******** diye anılan hosting satıcıları vardırya, kendimi onlar gibi hissetmeye başladım. Az önce TeknoServer Serkan Bey le görüştüm, durumu daha önce bildirdiğim için bilgi almak için aradım, cevap her zamanki gibiydi (onlara hiç bişey söyleyemem, işlerini en iyi şekilde yapıyorlar) Firewall sordum önce, Almanya firewall takmıyor dedi bunu pas geçtik hemen, artık
bıçak kemiğe dayandığı için bunu nereye şikayet edeceğimi sordum. "Artık eskisi kadar zor değil, 155 den bile ihbarda bulunabiliyorsunuz" dedi. aa bi an çok sevindim, ben savcılığa gidip arzulalcide dilekçe yazdırıcam, uğraşıcam edicem, aylarca bekliicem diye düşünürken birisi bana 155 i ara ihbar et dedi

Telefonu kapattım hemen 155 i aradım, ben bilgisayarla karşılaşıcam, Bilişim Suçlarını tuşliicam diye beklerken bi abi çıktı, durumu kısaca izah etmeye çalıştım, size bi numara vereyim orayı arayın dedi. Alayım hemen dedim, verdi.
636 15 49 .. İstanbul da olduğum için alan kodu tuşlamadan çevirdim numarayı, yine abi çıktı. Durumu anlattım ve sözü ona bıraktım ...
-
Şimdi biz bununla direkt olarak ilgilenmiyoruz, bi dilekçeyle olayın saatini, tespit etmiş olduğunuz ip numaralarını, ekran görüntülerini vs.vs. bi dilekçeye yazıp savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor. Daha sonra dosya emniyete gelir ve inceleme başlar.
- Peki bu ortalama olarak ne kadar zamanda çözülür?
- Kesin bi tarih veremem aslında.
- 1 ay, 3 ay, 6 ay ?
- Savcılığı bilemem ama dosya emniyete geldikten sonra 2 ay sürer.
- 2 ay da savcılıkta beklese 4 ay yani. 1 yılı bulucak bizim olayımızın çözülmesi.
- Yok o kadar sürmez.
- Minimum 6 ay o zaman
- eh ...
- Peki çok teşekkürler.
Bu iş bu kadar mı
zor ? Bunun için ne yapılabilir, kişinin nerdeyse adresini bile biliyorum. Kişinin o olup olmadığını bilmeden adrese gitmem neyi değiştiricek, evet ben yaptım deyip ellerini havayamı kaldırıcak hayır. Kesin bişey bilmeden illegal denen bişey yapsam polisler gelip bana eller havaya yaptırıcak. 2 arada 1 derede kalmak diye bi deyim vardır ya. Evet işte o benim ...