mesutcum o yazıyı yazdığım zaman tarihler 2004 ü gösteriyordu. Çok şey degişti. O zamanlar sandbox bile yoktu.
Google hergün kendini geliştiriyor kendi kendini aşıyor artık adamlar.
failure kelimesini yazınca artık başkan bush çıkmıyor. Google da şu an mükemmel bir arama veritabanı var.
Aranan her kelime kaydı 1998 den beri tutuluyor. Bu kelime arşivlerine göre siteler kümeleniyor. insanlar diyet kelimesi ile hangi kelime öbeklerini arıyor artık google bunu biliyor. Siteleri kendi veritabanına yerleştirirken, siteleri kümelendirip yerleştiriyor.
Bu site hosting sitesi bu site sağlık sitesi bu site evcilhayvan sitesi vs vs gibi...
Örnegin r10.net/diyet.html diye bir sayfa yapsam full seo+ pagerankı 6 olsa bile üstelere artık çıkmak zorlaştı.
Çünkü r10.net in site bütütünün içerigi diyet yada zayıflama degil.
oysa r10.net sitesinin alt sayfaları
diyet
diyet yemekleri
diyet listeleri
diyet listesi
yaz diyeti
diyet yemek tarifleri
gibi içerik ile dolu olsa benim domain adresim diyet.com bile olmasa üst sıralara çıkma şansım çok çok daha fazla.
Artık sayfa yerine sitenin bütününe göre sıralama belirleniyor desek daha dogru olur. Sayfa yerine site bütünü daha çok önem kazandı.
Bu saatten sonra yapılacak şey Kendimize şu soruyu sormak
" Benim sitemin temel içerigi ne ? "
Sağlık sitem varsa, bu komik fıkralar bölümünün benim sitemde ne işi var. Eger ki amacınız para kazanmak ise herşey
hit degil.
Öncelikle sitenizi belli bir site kümesi içine sokmaya çalışmak gerekiyor.