Nedense biz TÜrkler dil öğrenirken hep ilk olarak küfürleri öğrenir ve bir yabancıya kendi dilimizi anlatırken de hep küfürleri öğretiriz ne ilginçtir...
Bu arada Bilişim Terimleri'nin de Türkçelerini derleyip yazarsanız inanılmaz makbule geçer abi elinize sağlık...
Yeni bir dili öğrenirken ilk önce küfürleri öğrenme olayı sadece Türkler'de yok. Birçok insan bir başka yabancı dili öğrenirken istisnasız, o dilin küfürlerini ilk başta öğrenilmesi gerekenler listesine ekliyor. Basit nedenleri vardır, mesela birisi size o dilde küfür felan ettiği vakit anlamak felan istersiniz, lafın altında kalmamak istersiniz öğrenirsiniz. İkinci durum ise mesela Rusça'dan örnek vereyim. Rusça küfürlerin tamamını öğrenin Rusça'yı %40 ile %70 arasında öğrenirmişsiniz. Bunu bir Rus arkadaşım bana Rusça öğrenmek istiyorum nereden başlayım dediğim vakit vermişti bu cevabı.
**
F.ck a gelelim :d
Olayın aslında çıkış yolu var. 16yyda İngiltere'de nüfus sayısında azalma olmuş ve yönetim bu duruma el koymuş. Hapishanede yatan mahkumlar ile yollu kadınlar bir araya getirilmiş ve nüfus sayısı bu yolla arttırılmış. Bu dört "Fornication Under Control of the King" "Kralın gözetimi altında zina" 'ın baş harflerinden oluşturulmuş. Hmm ne diyebiliriz o zaman. "Ulen bu İngilizlerin yarısından çoğu "....""