Alıntı:
izmirli_ Nickli Üyeden Alıntı
teşekkürler radmin peki pr5 içerik farklı karşılıksız link değişimi yaparsak etkisi % kaç olur... |
Bence hiçe yakın bir etkisi var. Bizzat deneyenlerden biriyim. Sitenize, sadece sitenizin konusuna bağlı backlinkler alın.
Ve bunu bilhassa söylüyorum (webmasterworldde matt cutts'la bizzat tartışıldı). Nakliyatla ilgili bir web site de, örnek olarak alt tarafta melodi, download veya resim yükleme gibi bir link varsa, Google'da indexlenmede zorluk yaşarsınız. Yani, Google sitenizi yasaklamaz ama her sayfanızı taramaz, indexlemelerde haftalık büyük değişimler olur. Çünkü, sitenin kalitesi açıkça düşük.
Ancak şunu söylemek gerekiyor ki, Türk webmasterlarının işi gücü backlink almak! Resim yükleme sitesinin alt tarafında, onlarca nakliye firmasının linki var. Bu linkler hiç bir işe yaramaz. Ayrıca, ana sayfanızdan iç sayfalara giden prnizi alt üst eder. Ben bir site biliyorum. Alt tarafta 200 civarında link var. Yani, link değişimi yapmış. Ancak sitenin prsi 4. Google indexleme problemleri var vs. Önemli olan alâkalı sitelerin pr'sidir.