sevgili ufukgedik kardeşim cevap için çok teşekkür ederim fakat maalesef işe yaramıyor.. benim system cls de dahil olmak üzere scripteki tüm dosyalara 0 dan başlayıp 777 ye kadar ayar vermişliğim vardır, fakat bu şerrefsiz malı şerrefsiz scriptte herhangi bir değişiklik bir güzellik vucuda gelmemiştir..
hayır oturup sıfırdan yazsaydım şimdiye kadar bitmişti.. çöpe atıcam verdiğim paradan da vazgeçtim ama bu script için galerisinden tut dövizine kadar bir çok eklenti yaptım onlara kıyamıyorum.. localdede aynı problem vardı ama nasıl olmasa webde çalışıyor diyordum ne bileyim esas hostumuzdada problem olacağını..
bence bu hintli şerrefsizler install için para vermemi bekliyorlar, sitesinde yazdığına göre script install 100 usd imiş.. bilmem anlatabiliyormuyum.. ama büyük konuşmayayım vermicem arkadaş.. en yakın zamandada %100 türk malı kendi scriptimi yazıcam inşallah...
dokunmaya başladı artık bazen hesaplıyorum template, script, host, prog ıvır zıvır derkensadece benden 1000 $ üstünde para gidiyor amerikaya her yıl.. yazık, 200 dolarlık bir harddiskin onda birine sahip olmak için dört başı mahmur bir daireye ödediğimiz kira kadar para ödüyoruz.. asıl konudan baya saptım farkındayım ama bu paralar bizim arkadaşlar, senin benim değil ülkemizin, milletimizin parası..
şahsi fikrimdir kimse alınmasın yapmak oluşturmak yerine düzenlemeyi tercih ettğimizden zaten bu güne kadar bu sektörde hiç bir varlık gösteremedik..bırakın 1.5 milyarı 1.5 milyon $ satılan bir site geliştiremedik...
Düzenlemek yerine oluşturmanın, kiralamak yerine kendi datacenterlarımızı kurmanın peşine düşmedikçe geliştiremeyeceğizde..
Saygılar sunarım..