HitcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu para kazandıgınızı herkese söylemeyin vs muhabbeti sacma bence. Para varsa herkese var bence internette.

Birsey anlatayım, gecen yıl bu zamanlarda yasanan bir olay..

Mahallemde bir arkadasım var. Internet konusunda da az bucuk bilgisi var. Benimde internetten para kazandıgımı biliyor. Acıkcası o zamanlarda ben cok para kazanıyordum. Arkadasımında paraya ihtiyacı vardı. Hemen ona bir hesap actık. Bir kac site yaptık ve arkadasımın para kazanmasını sagladık.

O arkadasım 2 ay sonra 2300 $ para aldı adsense'den. Ve bu para ile de, abisinin oğlunu ameliyat ettirdi. Çocuk saglıgına kavustu.

Bende mutlu oldum..

Tabi, bu cevrenizdeki kisilere göre değisen bir kavram. Ama ne vardır. Söylersin dostuna, dostun söyler dostuna.. Sonucta öğreniliyor yani.

Mesela ben simdi evlenmeyi dusunuyorum. Kız arkadasımın ailesine, ben net'den para kazanıyorum diyemezdim.. Yani cogu kisiye bu sacma geliyor. Yaklasık 2 yıldır evde calısıyorum. Ekmegimide internetten kazanıyorum. Babamın bile benim hakkımda halen celiskileri var. Yani herkesi buna inandırmak cok zor..

Ben ne yaptım peki, kız arkadasıma bu isi öğrettim. Cok anlayıslı, becerikli oldugu icin, ona birseyler oğretmek bana zevk verdiği icin, hemen kaptı isi. 1 ay sonra 350 € para kazandı. Bundan da ailesine bahsetti. O zamana kadar, ailesi benim net'den para kazanacagıma inanmıyordu mesela..

Reklama tıklama konusuna hic girmeyeyim.. Bizim milletimizde gercekten var o huy.. Mesela sanırım namepros.com, adsense'den en fazla kazananlar arasında. O sitedekilerde genelde profosyonel olarak web ile ilgilenen kisiler... Ama reklamlara tıklıyorlar..

Öyle yani..
deminki yazımı yazmadan once hitchin yazısını okumamıştım bu işi ondan ogrenmek guzel