Alıntı:
selmand Nickli Üyeden Alıntı
benim bir sitem pr 4 ve o site kendi alt sayfalarına pr2 veriyor , bu sayfaların başka yerden aldığı bi back link yok, buna ne diyeceksiniz hocam,
saygılar. |
Yazımı iyi okuduysan söylediğim şeye ters bir durum değil seninkisi.
Pagerank anasayfadan alt sayfalara dağılır. Alt sayfalardan ana sayfaya geri döner.
Ama pagerankin ana kaynağı dış backlinktir.
Yani site dışından anasayfana gelen linkler alt sayfalara dağılır. Ya da site dışından alt sayfalara gelen linkler ana sayfana güç verir.
Her 2 durumda da dışarıdan linke ihtiyacın var.
Sen anasayfandan link alıp pr2 olan sayfalarını söylemişsin.
Önemli olan dışarıdan backlink alıp gücünü ansayfaya verecek alt sayfalar yaratabilmektir.
Senin anasayfandan link alıp pr2 olan sayfaların gayet normaldir. Hatta benim sitelerimde pr4 anasayfadan link alan sayfaların büyük kısmı pr3 olur. Ama o pr3 sayfalar ana sayfayı pr5 yapamaz.
Galiba söylemek istediğimi iyi anlatamadım.
PR değeri backlink üzerinden oluşturulmuş bir sistemdir.
Dış backlink olmadan pr5 ve üzerine çıkamazsınız.
Bazı arkadaşlar bir sitenin ansayfasının linklerine bakıp yeterli link almadan sadece içerikle pr5 olduğunu sanıyorlar.
Oysa o sitenin alt sayfaları link alıyordur ya da sizin göremediğiniz backlinkleri görüyordur google.
Pagerankin formülü belli. Ya dışarıdan gelen linkler anasayfanız üzerinden alt syafalarınıza yayılacak (ki pr kazanmaya çalışan amatörlerin en büyük hatasıdır) ya da alt sayfalarınıza da backlink alıp anasayfaya büyük pr gücü katacaksınız.
Sandboxa düşenler sürekli anasayfaya link kasanlardır.
Alt sayfalara da belli oranda link kasanlar aptalca yerlere eklemedikleri sürece kolay kolay sandboxa düşmezler.
(forumda pek çok yerde de yazıyor bu söylediklerim ben daha da çok açıkladım ama hala anlamayanlar olduysa söyleyecek bir şeyim kalmadı
insanlar para veriyor bu söyledikleirimi somut örnekler ile öğrenebilmek için)
saygılar