ploop, ben en büyük etken olarak optimize olunan kelimeyi kastetmedim. aslında seo dan hiç bahsetmedim. benim burda anlatmaya çalıştığım ve inandığım şey google ın kafa karıştırma taktiğini etkin biçimde kullandığı bunu da asıl algoritmasının yanında ek bir veya birden fazla algo kullanıp bunları da son olarak "birleştirme algoritması" ile asıl arama sonuçlarını elde ettiğidir. ama seo konusunda ise asıl algodaki en önemli olay, başka sitelerin sitene yönlendirdiği linklerdeki kelimelerdir, senin siten de bu kelimeleri inkar etmeyecek, özellikle title ında ve içeriğinde bu kelimeler bulunacak. bunun dışında eğer dmoz, yahoo directory gibi ciddi dizinler bunun üzerine bir de kaşelerini vururlarsa olay bitiyor zaten. seninde bildiğin gibi uzun uzadıya seo konuşmanın uzun zamandır artık bir anlamı kalmadı. eğer ki hala konuşuluyorsa bunun sebebi, yukardakiler olmadan başarılı sonuçlar elde edebilen sitelerin olması ve bunun kafa karıştırması. bende bunu asıl algonun içersine az bir oranda yukardakilerden etkilenmeyen başka algolardan gelen sonuçların karıştırılmasına bağlıyorum. |