Günce güzel olur. hem kısa, hem de günlüğü andırdığından uyumlu. e-günlük veya içinde günlük geçen seçenekler bence anlamsız olur. Çünkü blog sadece günlük değildir. Farklı ve daha önce kullanılmamış bir kelimeye ihtiyaç var.
Bazı yorumları okudum ve bazı arkadaşların konuyu saçma bulmalarına bir anlam veremedim. Değiştirmeye çalışmaktan falan bahsedilmiş. Burda değiştirilmeye çalışılan şey blog'un kendisi değil, türkçedeki kullanımı. Şimdi düşünüyorum da computer'a zamanında "bilgisayar" diyen insanlar için bu arkadaşlar ne gibi alaycı yaklaşımlarda bulunurlardı acaba merak ediyorum
Computer'ı kullanmıyoruz değil mi? Artık bilgisayar oturmuş durumda ama computer'ın da ne olduğunu biliyoruz ve zaman zaman kullanıyoruz. Blog'u da bu şekilde kullanabiliriz.
Ekşi sözlüğe baktım =p
gunce
hergün düzenli olarak hafızalaştırılan şeyler. eşanlamlısı "gunluk"tür. (bkz: gunluk tutmak)
(ibrahim tatlis***, 24.12.
1999 21:07
olarak tarif edilmiş taaa 1999da. hakkaten 99dan beri ciddi anlamda kullanan olsaymış sanırım bugün dilimize yerleşmiş olurdu. En azından blog ile günce veya her ne kelime kullanılacaksa,
birlikte kullanılabilir.
Şimdi bu tip düşünceleri gereksiz görenler olabilir, normaldir, kendi düşünceleridir ama ben böyle düşünüyorum.