Teşekkürler arkadaşlar artık tak etmişti
@SrcnCkr ekliorum hemen
@sky orm ve oop yi sokuşturmamın sebebi herkes oop veya ormyi güvenli hızlı yazılım zanneder fakat bunlar sadece düzen getirirler kod tekrarını minimuma indirdikleri için hızlı sayılırlar fakat güvenlik yazılımcıda biten bir iştir.Şimdi kimse xx bütçeli bir iş için tutupta kendini yormaz önceki projesini açar kopyalar yapıştırır gerekli düzenlemeler yapar verir gider. Bir kişi görmüştüm geçenlerde referans olarak göstermişti yazdığı siteleri iki sitede'de aynı açık vardı yani kopyala/yapıştır yaptığı belliydi (kullanıcı adını söylemiyorum)
Kısaca parayı veren düdüğü çalar hız=güvenlik=performans isteniyorsa bunlar şart ve bunları bilen fazla kişi yoktur, bizide kopyala/yapıştırcılardan ayıran budur
@gentleRain evet dediğin doğru standart gerek fakat türkiyede xxx bütçeli yazılımlarda kimse kendini bunun için yormaz kaldıki zaten o dediin standartlar fonksiyonlar ilede yapılıyor sadece karmaşık yapılarda gerek duyuluyor.
Örneğin
$user=user(10); fonksiyonuyla kullanıcıyı yaratabilir ve echo getpicture(10); resmini getirebilirsin buda orm dir fakat class ların kullanım nedeni karmaşık yapılardır yani xxx bütçeli sistemlerde direk fonksiyonel kodlama yerindedir zaten o yazılımı 10 yıl kullanacak olsa xxx ytl bütçeyle işe girişmez

.
Not: aklıma geldikçe ekleme yapıyorum, sizinde varsa söyleyin ben güncellerim.