Arkadaşlar konunuzu meşgul ettiğim için üzgünüm.
Birkaç gündür denememe rağmen maalesef forumumuza konu açamıyor, boş beyaz ekran görüyorum.
Sanırım mesaj sayım az olduğu için böyle.
Danışmak istediğim bir konu vardı, konusunu açamayınca buraya sorayım dedim.
Yardımcı olabilen olursa sevinirim.
&&&&&&&
Merhabalar arkadaşlar,
birkaç gündür kafamı yoran ama çözüm bulamadığım bir konuyu danışacağım size.
Profil güncelleme sayfama $_post metoduyla gelen bilgiler, mysql'e güncelleme olarak gitmiyor.
Kodu defalarca kontrol ettim ama hata bulamadım, başka çalışan sayfalarımla kıyasladım kodu, hiç bir fark yok.
Olmadı çalışandan kopyaladım değişkenlerini silip yenilerini yazdım, yine olmadı.
Mysql'de belirttiğim bilgileri belirttiğim alanlara yerleştirmesi gerekirken, update edilecek alanları tamamen boşaltıyor.
İlgili PHP kodu şöyle :
(include sayfanın üzerinde yapılmış durumdadır.)
PHP- Kodu:
<?php
$padsoyad=$_POST['padsoyad'];
$pemail=$_POST['pemail'];
$pdogum=$_POST['pdogum'];
$psite=$_POST['psite'];
$pimza=$_POST['pimza'];
echo "$padsoyad,$pemail,$pdogum,$psite,$pimza"; // Burayı bilgiler geliyor mu diye denemek için bastırdım
$guncelle=mysql_query("update uyelik set adsoyad='$padsoyad',email='$pemail',yas='$pdogum',website='$psite','imza='$pimza' where uyeadi='$kullanici'");
if ($guncelle){
echo "Profiliniz Basariyla Güncellenmistir.";
}else{
echo "profiliniz düzenlenemedi";
}
?>
7. Satırda echo ile gelen bilgileri yazdırdım, bilgi gelişinde bir sorun yok.
if komutu ile $guncelle fonksiyonumu kontrol ediyorum, başarıyla güncellendi diye cevap veriyor, yani fonksiyon da uygulanıyor.
Ama şu nalet
PHP- Kodu:
$guncelle=mysql_query("update uyelik set adsoyad='$padsoyad',email='$pemail',yas='$pdogum',website='$psite','imza='$pimza' where uyeadi='$kullanici'");
komutu işini yapmıyor bir türlü
Kime danıştıysam benim gibi sorunu bulamadı. Sonra sizi rahatsız etmeye karar verdim.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
İhtiyaç olursa tüm dosyayı buraya kopyalarım.