Wordpress kullanıyorum 2 sitem var gunluk 2*50k =100k lık hit var. Bi sunucudaki resimleri 2 sitede kullanıyorum. sormak istediklerim..

1.

Alıntı
Sunucu ana ip ; 1.0.0.1
ns1.domain.com ; 1.0.0.2
ns2.domanin.com ; 1.0.0.3 şeklinde
domainlere nameserver atadım.

Alıntı
Primary nameserver: ns1.domain.com
Your Site One on the Internet - Gateway to the Web for the Greater Gulf Coast A record is: 1.0.0.1
yani nameserver iple ana baglandığı ip farklı. Bunun site açılırken bi yawaşlama etkisi olurmu ? yada ne gibi sonuçları olur.

2. resimleri barındırdığım sunucu özellikleri ;
Alıntı
Quad Processor Dual Core Opteron 8212 - 2.00GHz - 8 x 1MB cache
8 GB DDR2 Registered 667
10 Mbps Public & Private Networks
2 Sitede birden aynı resimler kullanılıyor. Resim host olarak kullanıyorum. Ama yinede resimler açılırken çok yawaş açılıyor. Server yetersizmi kalıyor. yoksa yukardaki özellikler resim host için yetersizmi?

3. Sitenin nameserverlarının doğruluğunu her yerden bağlanabilirliğini nasıl test ederim. örneğin ; intoDNS: checks DNS and mail servers health bu adres yeterli olurmu ?

4. o kadar para veriyorum hiç verim alamıyorum.bi yerde hata yapıyorum ama nerde.mysql optimasyonu,my.cnf,php.ini v.s. gibi düzenlemelermi yapmalıyım.?

5. load avarega ; 1 altında ramlerin %50sı kullanılıyor . ya site çok yawaş açılıyor yada servisler gitmiş hiç açılmıyor.

Alıntı
netstat -np | grep SYN_RECV | awk '{print $5}' | cut -d. -f1-4 | cut -d: -f1 | sort -n | uniq -c | sort -n ( bu komutu kullanarak bakıyorum 50-250 arasında ip oluyor )
saldırı alıp almadığımı daha nasıl anlıyabilirim. nerelere bakıp neye göre önlem almalıyım.

Ben bu işten bişe anlamadım.2 tane çok iyi serverda 2 tane siteyi barındıramıyorum. saat başı servislere restart atmazsam kendine gelmiyor.

ne yapmalıyım önerileriniz yapmam gerekenleri solermisiniz?