3. uzun yazıda geçen konu ile ilgili gelen bir soru. Okumamış olanlar için link.
http://www.r10.net/2053178-post85.html
Konuya dönelim, sanıyorum algı farklılıklarından böyle bir soru sorma gereği duydunuz, bu şekilde soru geleceğini hiç düşünmemiştim bu konu ile ilgili.
Öncelikle kurulacak şirket nedir buna bakmak lazım. Birkaç yıl sonra zaten kendi başına binlerce dolar kazanan 400 network için bir reklam şirketi. Ortalama 500 bin üye ile bir network sahibi binlerce, onbinlerce dolar kazanabilir, evet. 400 alıcıdan herhangi biri.
Fakat tamamen 400 katılımcının isteklerine hitap eden ve 400 network potansiyeli ile yaklaşık
100/200 milyon üyeye sahip bir networkün potansiyeli düşünebiliyor musunuz ? Facebook kaç milyon üyeyle ne kadar kazanıyor, bir araştırıverin.

100/200 milyon profil, kategorize edilmiş, 400 farklı network, nasıl bir reklam potansiyeli olur bunu düşünebiliyor musunuz ?
Bu potansiyel 400 network sahibi arasında, dağıtıldığında, üstelik içerik temeli kazan / kazan üzerine, ne kadar kişiye ne kadar kazandırabilirsiniz, 4, 5 derken 6 haneli rakamları telaffuz eder hale gelebilirsiniz hiç düşündünüz mü ?
Ve yine bir arama motorundan bahsediyorum, yeni nesil bir arama motoru, yine networke trafik akıtacak. Trafik, para yine network üzeri, network için düzenlenmiş organizasyonlardan, siz networkü, pakette yer alan enstrümanlar ile büyüteceksiniz hepsi bu, bu arada seviyeler atlayacaksınız, bir sürü kişi benden çok daha fazla kazanacak, ki kazanmazsa iş yanlış yürüyor demektir.
Kaldı ki % 60 hisse şirketin kendi elinde olmalıdır beyler, bugün şirketler satılıyor ediliyor, ne kadar hisse satılıyor bir bakın. O şirketlerin yönetim kurulunu 400 kişi arasından oluşturmaktan yine zevk duyarım, şunu da belirteyim
satacağım hiçbir fikri projeye dökmedim bugüne kadar, hisselerimi de satmayacağım.
Ben projenin bütçesini hazırladım, gelecek paraları daha sonra başka bir havuzda toplayıp yine proje için kullanacağız. Ön bütçe ile yapılacak proje harcamaları. Yine tekrar edeyim, tahmini
ilk 2 konferans ve dağıtılacak hisselerin toplam maliyeti, toplanacak paraya denktir, sadece bu ikisi. (:
Siz sordunuz ben de söyleyeyim yine, şimdiden olmayan şeyleri tartışacaksak, bir $50.000 yatırım da siz yapın, kağıt üzerinde ortak olalım. $50.000 sadece alt yapı ve yazılımsal alt yapı, açık havada çalışmayacak herhalde bu şirket, binası ofisi olacak, bunları da tahtadan taştan yapmayacağız elbette.
Ben $400 ile taban limitleri zorlamış durumdayım, kağıt üzerinde yine zarar ediyor olduğumu da ispatlarım. Tepeden tırnağa kazan / kazan ile onbinlerce insanın para kazanacağı,
tepedekiler olarak bizlerin de daha çok kazanacağı gerçeğine yoğunlaşırsak sevinirim. Şu paragraflar agresif gelmiyordur umarım gözünüze, öyle ise özür dilerim. Olabildiğince aydınlatmaya çalışıyorum sizleri gerçekler çünkü bunlar.
400 kişi arasına girecekleri şimdiden uyarıyorum

, kazandığın dolarları iş harici bir şeye harcamanızı kesinlikle tavsiye etmem. Karar yine sizindir elbette. Türkiye'de % 90 girişimci başarı emarelerini, başarı meyvelerini topladıktan sonra hemen yemeye başlar. Böyle olmaz beyler bu iş, gerekirse kazandığınızın tamamını yatıracaksınız. Bisikletten Megane'a geçiş vardır, bisikletten Jeep'e. İkincisi daha çok hoşunuza gider sanırım.
Benim bildiğim, elinizdeki hisse senedi kuponunun temettü geliri
36.000 YTL'nin altında ise vergi sorumluluğu yok. (Mevzuat değişmiş olabilir, benim hatırladığım budur.) 36.000 YTL'den fazla sadece yıllık hisselerinizden para kazandığınızda bunun vergisini de benden istemezsiniz sanırım.
Kaldı ki elinizde sıfır KM hisseler olacak, bir değer olacak. Yatırdığınız paranın neredeyse yarısı ilk anda elinizde hisse olarak duracak, sonra kazanacağınız paranın hesabını da bana yaptırmayın beyler, yazmıyorum şuradan şu kadar dolar kazanacaksınız diye lütfen siz hesaplayın, sonra önünü alamayız olayın. (:
Zaten bunları kafasında modelleyenler başvuruyor, bana sormayın modelleyin ki ellerinizi şimdiden ovuşturabilin.
Elinizdeki hisselerin temettü geliri 36.000 YTL veya üzerinde olduğunda ise, şirketlerden çift yönlü kazancınız ile zaten dolar milyoneri olacağınızı bilmem söylememe gerek var mıydı ?
Alıntı:
Haplo Nickli Üyeden Alıntı
konu sulanmaz inşallah
dostum bir kişi %60 hisseyi alırken katılımcıların kişi başı %0,1 oranda hisse alacak olması biraz dengesiz olmuyomu? tamam organize edenin aslan payını almasına bişey demiyorum da 5 yıl sonra şirketin değeri atıyorum 1.000.000 $ oldu hadi ben sıkıldım hissemi satıyorum desen 600.000$ tutuyo ama ben satıyorum desem 1000$
600.000'in yanında 1000 komik kalıyo  (ne yalan söyliyeyim 600.000$ da gözüm kaldı. bak o zaman bu paranın sanada faydası olmaz  )
ama hacım şirketi kurarken masrafı ben yapıyorum dersen benim şahsi fikrim madem ortak bişeyler yapıcaz emek vericez çorbada tuzumuz olucak o zaman bu şirketlerin kurulumunda da masraf neyse her katılımcı üstüne düşen miktarı verse ve eşit hisseye sahip olsa olmuyomu
bir diğer nokta herkes hisse sahibi olucak ya bunların vergisi falan nasıl takip edilicek? |