3. açıklayıcı, uzun yazı faslı başlamıştır hepimize hayırlı olsun.
Öncelikle limit 400'ün üzerine çıkılamayacağını, sonradan ekstra katılımlar düşünmediğimi belirteyim, bu etik olmaz ve hakkaniyeti zedeler. 400 dedik, 400 olacak. $400, 4 taksit de ahengi işin.
15 kişinin benzer soruyu sorduğu, benim de benzer cevaplar yazdığımı farkedince konuya yazıp, ilk sayfaya eklemeyi uygun gördüm.
Bu sorular neydi, birincisi projenin ne zaman başlayacağı, proje aylar öncesinden başlanmıştır aslında (: , dahası "
Pakedin dağıtımı ne zaman yapılacak ?"
Kafamda belirlediğim,
2009'a girmeden dağıtımın tamamlanmış olmasıydı. Aslında sorun tam olarak benden kaynaklanmıyor, şöyle ki bugün r10'dan 400 kişi ortaya çıksın, kesin alıyorum şeklinde. Bir ay da günde 20 saat bana sorular sorun her şeyi öğrensinler, ben o pakedi
3 ay sonra teslim eder, kaliteden de bir gram ödün vermem. Ama böyle olmayacak gibi görünüyor,
dış platformlara açılmamız gerekecek. Benim maddi bir sıkıntım yok, her türlü platforma reklamı verir, bir an önce limit 400'e ulaşırım. Bu hafta sonu çıksın, daha somut adımlar atacağım çünkü aşağıda yazacağım bazı olumsuzluklar hızımı kesecek gibi görünüyor. Özetle,
ne zaman teslim ederiz, limit 400'e eriştikten sonra bunu ancak net cevaplayabilirim. Bu konu ile ilgili söyleyeceklerim şimdilik bunlar,
özelden veya buradan bitiş tarihi ile ilgili limit 400'e erişmeden bir açıklama yapamam, etik olmaz, dakik ve prensiplerimle çalışan birisiyim, kimseyi yanıltmak istemem.
Diğer bir soruyu da cevapladıktan sonra proje ile aklıma gelen diğer detayları da yazacağım. Diğer bir ortak soru, pakedin içinde
sunulacak script, scriptler ile alakalı. Aslında haklı bir soru, çünkü scriptin bir tanımı yapılıpıp, çizgileri tam çekilmedi. Ben ne kadar anlatsam da çekilecek gibi değil, gelin bir beyin fırtınasına girelim de oradan izah edeyim.
2005'in ortalarından, yani r10 kurulduğunda internet dünyasını çalkalamış, (temelleri 2002'lere hatta daha öncelere gidiyor, fakat trend haline gelmesi gözlemlerimle 2005'te olmuştur.) Türkiye'yi sallaması ise 2 yıl sonra mümkün olmuş olan
sosyal medya, sosyal networkler bugün web 2.0 standardının temelinde yatar ve internetin
Godfather'ı Google'ın başa çıkamadığı bir alandır. Benim gözlemlerime göre 2008 model yazılımla yola çıkan, bugün yarın, 6 ay sonra, kısacası birkaç yıl içinde ortaya çıkacak her türlü sosyal networkün sadece yapısı gereği kurucusunu zengin etmesi
bir 5 yıl daha mümkün olacaktır, işte bu yüzden bu pakette bu sunuluyor. 5 yıl sonra ölüyor muyuz, hayır projenin amacı nedir ki ? 400 kişi ile belki de yeni internet trendlerini belirleyen bir topluluk olacağız.. Buna yürekten inanıyorum.
Google 10 yaşında. Dünyanın en muhteşem büyümesini gerçeleştirdi evet. Nasıl kazandı ? Bilginin her türlüsünü, herkesin erişebileceği şekilde bünyesine alarak. Ve reklamlar, klasik. Nerede geç kaldı, nerede konumlanamadı,
işte biz oradan devreye giriyoruz. Xing, Facebook ve rüştünü ispat etmiş bir yığın sosyal medyanın kapıları bugün Google'a kapalı. Kiminin tamamen, kiminin nispeten kapalı. Yani Google'a ihtiyaç duymuyorlar, ona muhtaç değiller.
OpenSocial hikaye, ipler Google'ın elinde değil. Nasıl olsun ki ?
Sosyal networkler reklamın en temeline inmişler, Google'ın konu temasını kişiselleştirmişler, bir kişiye özel reklam gösterilebilecek teknolojiye erişmişler.
Google'ın onların içine girip, oradan reklam payı almasını isterler mi ? Siz olsanız ister miydiniz ?
Tıpkı Bill Gates'in, Google'ı farkedemediği gerçeği ve internet pastasından düşük paylar alması gibi, bugün Google sosyal medyanın gücünü farkedemediğinin farkında.
Reklam gelirleri en son % 20 düşüşteydi, bununla alakalı bu ayki Chip'i alıp okuyabilirsiniz, ben takip edebildiğim bir sürü forumda, blogda bu konu ile ilgili gelişmeleri büyük bir zevkle takip ediyorum. Yine bu konuda beyin fırtınası yapacağız, işte scriptlerin teması internetin geleceği sosyal medya kavramıdır.
Detayları daha sonra yazacağım yine.
Siz markanızı yaratacaksınız, sosyal medya, sosyal networkünüzü. Ben bunun üzerine,
kazan / kazan, editorial mantığıyla içerikleşmeyi de monte edeceğim, blog dağıtım, imkanı olana video hosting gibi seçenekler sunacağız, mesela ahmet.com networkü kurulduktan sonra, detayları daha sonra belli olacak bir sürü açılım getirebilecek markasına. Türkiye'de pilli buna yakın bir sistemde çalışıyor, fakat oranın da göremediği fikirler yine bizim fikirlerimiz arasında olacak.
İsteyen istediği konuda markalar yaratabilecek sosyal networkü üzerine,
milyon üyeye ulaşacak kısa sürede uluslararası olursa projesi. Şu kadarını söyleyeyim, sosyal network üzerine, sınırsız alanda kazan / kazan editorial sistemler ile içerik markaları üzerine, blog dağıtım benzeri web 2.0 trendi dışına çıkmadan ek markalar yaratabilmek için yaklaşık 10 adet, sosyal network verilerini kullanan ek script olacak, bu yüzden scriptler diyorum.
Yani kısa sürede
network, siteler imparatorluğuna dönüşebilecek, isteyen yine kendi eklentilerini geliştirebilir düzeyde olacak script, geliştirmeye açık olacak. vBulletin'de olduğu gibi
sadece 400 kişinin kullanımına açık kodlar ile script çalışacak, PIN, Customer Number ne derseniz adına, yine de sızdıranlar olursa, vBulletin server sahibini ne ile tehdit ediyor, burada çıkın siz söyleyin.

Oyarlar adamı valla. Biz de oyarız kimsenin şüphesi olmasın.
Hak yedirtmeyeceğiz.
Scriptin detay kısmı ile ilgili ben yazmadıkça soruları cevaplayamayabilirim, çünkü olmayan şeyin cevabını söyleyemem. Mantığı ile ilgili soruları elbette cevaplarım, fakat yazılımsal detayları belli olmadan vermek istemiyorum, mesela fix sunulacak,
network üzerine 10 ek script nelerdir, buna tam karar vermedim, katma değer yaratacak 50 kadar alternatif var notlarımda arasından seçeceğim. Tartışırız seçerken, fakat şimdi sormazsanız sevinirim sırası değil çünkü. (:
Kaliteden ödün verilmeden, pakette anlatılan bilgilerin uygulanmasına uygun şekilde hazırlanacak script, kimsenin şüphesi olmasın.
Yine sağlanacak scriptler, 400 kişinin oluşturacağı networkler üzeri oluşumlar düşünülebilir. Dün kayıt yaptıran bir müşterim hatırlattı, bugün notlarım arasında benzer şeyleri yazdığımı gördüm.
400 kişinin kendi seçimleri doğrultusunda, yine yazılım ve yatırım değeri olarak
kendi bütçemden $ 50.000 ayırdığım networkleri besleyecek, kullanımı network sahiplerinin insiyatifinde olan şirket düzeyinde siteler,
networkler üzeri oluşumlar söz konusu. 400 kişilik bir zenginler klübü oluşturmanın kilitlerinden biri de bu olacak zaten.
Ayda $100 kazanan biri, bu paket sonrası yılda $1000 kazanacak hale gelmişse,
çekim yasası, doğa kanunudur, ayda $2000, $3000 kazanacak hale gelmesi
daha kısa sürede olacaktır. Çekim yasasını harekete geçirecek her türlü teknik imkanı da gördüğünüz gibi kullanacağız. Nedir bunlar:
1) Paket dağıtıldı, 400 kişi networklerini kurdu, 2 yıl geçti. Hatrı sayılır miktarda kazananlar oldu, beni geçenler de oldu hatta kazananlar arasında. Ortalama 500.000 üyesi oldu bu networklerin, ki bence 500.000 ortalamadan fazla olacaktır, 500.000 x 400 =
200.000.000 milyon kullanıcı. Bunun % 2'si de içerik olsun, sonuçta hayatını sizin üzerinizden kazan / kazan ile kazanacak insanlar olacak.
4.000.000 toplam içerik.
Potansiyelin farkında mısınız ? Network sahiplerinin istekleri doğrultusunda,
benim garanti edeceğim yatırımla kurulacak reklam şirketi sayesinde onbinlerce dolarlık reklam anlaşmalarına imza atabiliriz, bu atılım yapıldıktan sonra
en has, konulu networklerde, içeriklerde ile Adsense gelirini beğenmeyecek rakamlar kazanabileceksiniz. Mantık kazan / kazan, ben de kazacanağım haliyle, fakat taban $ 50.000 yatırımı sadece yapacağım ki bu sağlam risk gibi görünüyor. Yine network sahiplerinin isteği doğrultusunda, onları kazandıracak,
hep birlikte kazanabileceğimiz projelere imza atabiliriz, bunlar 400 olarak aramızda konuşacağımız özel şeyler olacak.
2) Yine yukarıdaki senaryoya uygun, şu an kendi sitelerim, buradakilerden bağımsız ama benzer mantıkta işleyen sitelerim için geliştirilen yeni nesil bir
arama motoru yazılımı var. 4 Server üzerine konumlanmış durumda şu anda, sadece sitelerin bir kısmını test etmek üzere, geliştirilmeye yatkın, özelleşmiş bir yazılım. Yine bu yazılıma yukarıdaki kadar olmasa da hatrı sayılır miktarda yatırım yapıp, network sahipleri arasında anlaşabilirsek, tamamen 400'ün aldığı scriptler ve içerikler üzerine ziyaretçi gönderecek,
günlük 500.000 uluslararası tekil ziyaretçi garantili bir şirket daha kurabiliriz. Aritmetik dağılım olmayacaktır, fakat aritmetik ortalama olması durumunda bile sıfırdan kurulan networkünüze, markalarınıza
binlerce hedefli tekil yağacağı gerçeği söz konusu.
Arama motorunun, spiderler, algoritma ile değil de, bugün Google'ın en büyük iki rakibi, Google'ın tüm verilerini çöpe atıp baştan değerlendirmeye almadan uzun vadede onları ezemeyeceği,
Hakia, Mahalo , Wikia mentalitesine yakın geliştirildiğini ve yine editorial, kazan / kazanın ön planda tutulacağını bilmem söylememe gerek var mı ?
Bu iki ileri dönem projesine, bunlardan daha büyük bir üçüncüsünün Ar-Ge'sinin yapıldığını, kurulacak
bu sitelerin çalışmasıyla kazanacağıız miktarların dışında yine her iki şirketin % 40 hissesinin, 400 kişiye aritmetik dağıtılacağını belirtmek isterim.

Nasıl heyecanlandım anlatamam yazarken.. Yani atılması gereken adımları da atacağız, bu 2'si haricinde bir üçüncüsü var ki aman aman. (:
Bu arada 3 sayfa daha not buldum, burada yazdıklarım harici yine sabrınızı sınayacağız, uzun yazılarla demek bu. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Başvurular 120'yi biraz aştı, yine yarı yarıya kesin alacağını söyleyenler söz konusu. Bu sevindirici haber. Sorulara geleyim tek tek.
@Cyberay
Benim kimseden korkum yok, bir işe giriyoruz, hakkaniyeti koruyarak bu ülke insanı neler yapabilir bunu göstereceğiz. En büyük eksiğimiz sistematiklik, sistemde nasıl büyüyeceğimizi bilmememiz değil midir, ülke insanı olarak hayat mücadelesinde. Bu proje benim aşmış olduğumu falan göstermez,
bu projedeki rolüm tesisatçı, sinema salonunda yer gösterenler kadardır. Karalayanların fikrini değiştirebilirsem o zaman kendimde gurur duyarım. İlk günümüz sorunsuza yakın geçti, fakat
aile, anne gibi değerleri bir araya katıp hakaret eden bir arkadaşımıza öyle iyi niyetli bir cevap yazdım ki, benden özür dilese projeyi bitirmiş kadar olacağım.
Herkesin kafasındaki soru işaretlerini bitirmeyi dilerim, 120'den fazla kişi geldi şu anda isterse 1200 olsun. Sabırla cevaplayacağım. Kesin alacağım diyen arkadaşlarımıza da güveniyorum, ticaretten fazlası var çünkü bu projede. Ben adımı ortaya atmaktan korkmaz, onlar da kesin alacağız diyorlarsa, adlarını ortaya atmaktan korkmamışlar demek ki.
Ben çok zengin bir aileden gelmedim. İnternete düştüğümde de hepiniz gibi acemi dönemlerim oldu, sağlam adam tezinine katılmıyorum, cebindeki parası ne olursa olsun ben
insan potansiyeline inanırım.
Borç alıp $400 ile projeye giren hiç kazanamayan birisinin beni geçmesi çok olasıdır.
Benim kağıt üzerinde bu projeden on binlerce dolar zarar edeceğim gerçeği daha da olasıdır, ortaya konulanlar ile toplanan paranın finans edilemeyeceği ortada çünkü.
Evet, Robin Hood değilim ama Don Kişot da değilim. Ben kağıt üzerinde zarar ediyor görünsem de, kazan / kazan ile bu kadar büyük bir ağ kurduğunuz vakit birkaç vakte kadar kimsenin zarar etmeyeceğini de biliyorum. Ben dahil, 400 dahil. 400 + 1, kazanacak o kadar, hala kafasında netleştiremeyenler için yine yazacağım, özel soruları cevaplandıracağım..
Proje dışarı çıkacak demişsiniz, ben de iddia ediyorum ki böyle bir şey olmayacak. Proje neyi vaad ediyor ? Başlıkta yazıyor. Sırf yukarıda yatırım yapmayı garanti ettiğim iki şirketten faydalanamayacak olması, konferanslara katılamayacak olması bile projeye fesatlık ile giren insanımızı vazgeçirecektir.
Potansiyel herkesde vardır, kimisi kötüye kullanır fesat yollardan gider, biz herkesi kabul ediyoruz,
onları da aramızda görmek isteriz, onların da zengin olmasını isteriz..
Alıntı:
1. Bazı arkadaşlar çokk fazla umut bağlayacak bu işe yapıcam edicem milyoner olucam gibi belki yapsa etse olur ama bi şeklde bi yer aksak gidince sizi karalamaya çalışacaklar eminim. Ben olsam r10daki geleceğimden şüphe ederdim
2. Kesinlikle w*areze düşecek adım gibi eminim
3. Zaten kafasında proje sayibi olan ve yatırım yapabilecek kişilerin cebinde parasıda vardır. 400 deil 1400 yapn(misal) alacaksa sağlam adamlar alsn
4. Burda kesin alıcam diyenlerin yarısı almaz (:
|
Onun dışındaki tüm sorulara bu yazıda cevap verdiğimi düşünüyorum, sağlıcakla kalın, başvurularınızı bekliyor olacağım. Avukata çıkmak gerek, daha sonra maç var zaten, tekrar görüşmek üzere.