Öncelikle Dmoz Türkiye'ye kaydın böyle zor olmasına üzülüyorum, bu kadar çeşmekeşli olmasa sorunların daha azalacağına eminim. Gelelim şikayetlere tabiki herkes kendini haklı sayıyor söylenecek bişey yok. Herkes yaptıgı siteyi degerli sayar ve Dmozda yer almasını ister kaliteli bir yer çünkü. Başvururken hatalar yapılabilir ama bunu kendi hatası oldugunu tahmin edemez. Gelelim editörler tarafına, başvuranların sorun çıkardığı kesin ama Dmoz içinde gezinirken harbiden bazı siteler buraya nasıl girmiş diye hayret içinde kalıyorum.

Dmoz gerçekten kaliteyi hak eden siteleri barındırması lazım sonuçta birçok arama motoru Dmozu referans alıyor. Dmozda daha fazla Türkçe içerikli site olmasıda elbetteki Türk interneti için daha iyi olacak. Ülkemiz sitelerinin PRleri resmen yerlerde.

Ben bu sorunun tek çözümünün editör sayısının artırılması olarak görüyorum tabi her önüne gelen alınsında demiyorum kaliteli insan zaten yaptıklarıyla siteleriyle belli olur. Üst düzey editörlerde yeni editörleri denetlesinler.