adem duygu:
3ds Max 7 araç çubuklarının kelime anlamları:
particle : parça
interview : röpörtaj
render : çevirme
compound : eklemek
script : senaryo
solve : çözmek
layout : yapı plan veya çizimi
asset : değerli şey
measure : sınır
reactor : nükleer reaktör
vista : uzak manzara
youtube'dan cemre özkurt videolarını izleyerek de bilgilerinizi artırabilirsiniz.
3ds Max'dan altın değerinde bilgiler:
1.parçaları biribiriyle bütünleştirmek için ( üst sol )araçlardan ''bind to space warp'' yazan yere tıkla ve nesnelerden birinin üstüne getir.nesneler bütün halinde hareket edecektir.
2.ok tuşlarını kullanarak ve mouse ile yardım alarak kamerayı yönlendirebilirsin.
3.sağ kenarda ok işaretini tıklayarak kutu vb.nesnelerini yapabilirsin.
4.(üst ortadaki araçlardan)iç içe geçmiş kare şeklini tıklayarak ve nesnenin üstüne gelerek nesneyi küçültebilirsin.
5.(alt sol )köşede ''open mini curve editor'' yazan yerden nesnenin hareketlerini ordaki kalem işaretini tıklayaraktabloya çizebilirsin(xyz pozisyon)
6.nesneye sağ tıklayarak alttaki convert to yazısın alt bölümlerinden örneğin ''editable mesh ''den kenardaki türlerden de birini seçip uzat daralt.
7.nesneye devem edebilmek için kaydetmek isterseniz save as 'a tıklayarak yarım kalmış projenizi kaydedebilirsiniz.
8.3ds max :sol üst köşe nesnenin üstten görünümü, sağ üst köşe arkadan g.,sol alt köşe diğer kenar ve sağ alt köşe perspektif görünümü ifade eder.
9.alt sağ kısımda ileri geri ok işaretleri bulunur ve animasyonun gösterimini yapar.nesneye hareket yapmamışsanız göremezsiniz.en sağ alt köşede ise nesnelere kamera bakışlarını yapar.
10.sağ üst çekiç işareti olan bölümde ise asset browser yazan yere tıklayarak materyal resminizi koyabilirsiniz ancak resmi muhafaza ediniz.
(arkadascaylak.com adresinden alıntıdır.)