ben php öğrenmek için izlediğim yolu yazayım. gerçi yola php öğrenmek için çıkmamıştım. bu konularla ilgiliydim ve bi baktım php scriptleri yazıyorum

-İngilizce: net te birçok türkçe kaynak bulunmasına karşılık hala birçok doyurucu ve geniş içerikli bilgi ingilizce olarak mevcut. en basitinden php manual (kullanım klavuzu). türkçe php kullanım klavuzu mevcut ama ingilizce versiyonu kadar geniş ve açıklayıcı değil. bunun yanında ingilizce webmaster forumlarıda sürüsüne bereket. sayılı türkçe webmaster forumuna bağlı kalmaktansa kaynak sayısını arttırmak iyidir. ileride sitenize ingilizce dil desteği koymak isteseniz çok faydasını görürsünüz. hem bir lisan bir insan.
-html: herşeyin başı html dir. roman yazabilmek için önce yazı yazmayı bilmeniz gerekir. wm forumlarında esamesinin okunmamasının nedeni herkesin bildiğinin farzedilmesidir. eğer html bilmezseniz php,asp,js,sql bilmenizin bir anlamı kalmaz. kaynak olarak google da "html tag" araması yapmanız yeterli.
-css: aslında bu seçenek zorunlu değil isteğe bağlı. cascade style sheet kullanmadan da siteler tasarlanabilir. ama programlama mantığını biliyorsanız çok işinize yarar. aynı şeyleri yüzlerce kez yazmaktansa birkez css dosyasına yazıp kullanmak hem kolaylık hem seo friendly tasarım hem daha az bant genişliği demektir. kaynak olarak yine google da css araması yapmanız yeterli.
-database (mysql veya mssql): eğer script yazmak istiyorsanız db öğrenmek kaçınılmaz. öğrenmek istediğiniz dile en uygun db yi öğrenmelisiniz. aslında her dil her db ile çalışabilir ama en uygun performans php-mysql, asp-mssql şeklindeymiş. yok ben db istemem herşeyi dosyalarda saklıyacam derseniz allah kolaylık versin derim. kaynak olarak net te doyurucu bir kaynak şimdiye kadar görmedim. paraya kıyıp turuncu kapaklı

kitaplardan bir tane alıp okuyun.
-scripting language (php,asp): son olarak script dili öğrenmeye geçin. php için konuşursak; başlıca kaynağınız php manual olmalı. gerek fonksiyonların ne işe yaradıkları gerekse nasıl yazıldıkları (syntax) konusunda baş ucu kitabımız. bunun yanında kitap almak isterseniz siz bilirsiniz ama size pek birşey kazandırmaz. çünkü bu safhaya gelene kadar programlama mantığını kapmış olmanız gerekir. gerisini manual den bakarak veya nette arayarak bulabilirsiniz.
diğer diller için de aynı yol izlenebilir. neticede tuğlaları üst üste koymak gerek duvar örmek için