Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj Gösterimi - Uzmanlık Sorusu :s
Tekil Mesaj Gösterimi
  #7 (permalink)  
Eski 08-05-2008, 16:51:41
digiklan digiklan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

iTrader Puanı: (0)
iTrader Feedback: (0%)
Rep puanı: 83
digiklan isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
Tanımlı

Şimdi 4 backlinkli PR4 site ile 1000 backlinkli PR4 site arasındaki fark arama sonuçlarında çıkar.
O yüzden sen de backlink alırken düşük pagerankli bol link mi yüksek pagerankli az link mi kararını buna göre vermen lazım.
Aslında benim gördüğüm alakalı sitelerden alınan çok sayıda düşük pr li sayfa daha etkili sıralamalarda.
Ancak bu yeni açılmış siteler için çok da riskli sandboxa da düşebilirsin.

Yani 4 tane Pr5 link alıp Pr4 olan site ile 1000 tane PR1-2-3 link alıp PR4 olan site arasındaki asıl fark arama sonuçlarındaki sıralamalarda çıkıyor.

Yani gidip PR7 bir siteden hosting diye bir link alırsan bu senin siteni garanti Pr5 yapar, hatta tek link çıkışı sana ise PR6 bile yapar. Ama bu seni arama sonuçlarında kesin 1. sayfada çıkacağın anlamına gelmez.

1 tane PR7 link demek senin içeriğine gelen 1 anchor text demektir. Oysa diğer tarafta adam farklı ip adresleri üzerinden farklı domain nameler üzerinden farklı değerdeki sayfalardan 1000 tane link almış.

Eğer sadece pr istiyorsan ki ben sadece PR için çalışanları anlamıyorum. Mesela ben sizin sitenize "spamci mahmut" diye bir pr8 link versem senin siten garanti PR6 olur ama anahtar kelimelerinde 1. sayfada çıkar mı hitin artar mı? PR6 olup sadece hit alamamak arama sonuçlarında çıkamamaktansa Pr4 olup 4-5k yapmak mümkün.

Yani bazı arkadaşların sandığı gibi SEO pr yükseltmek demek değil arama motorlarında üst sıraya çıkarak nitelikli ve nicelikli ziyaret sağlamaktır. Yoksa PR6 sayfan olmuş sadece "spamci mahmut" diye aratınca çıkıyor napıyım ben o sayfayı.

Önemli olan içerikle alakalı sayfalardan c class ip adreslerinden bol link almak, bunun yanında haftada bir iki tane de PR6 ya da PR7 link katmaktır. Tabi bu bahsettiklerim 1-2 yıllık siteler için geçerlidir.

Eğer yeni açılmış bir siteniz varsa sitenizi önce tamamen hazırlayıp içeriik eklemeyi bitirin.
Sonra deli gibi anasayfanıza link kasmayın sakın. İlk güncellemenize kadar linklerinizi alt sayfalara paylaştırın. İlk güncelleme bitene kadar da genel de az ve öze link alın. Yani 109 tane pr5 sizi pr6 yapar ama sandboxa da sokabilir. O nedenle siz sadece 1 tane Pr8 alıp da ilk güncelleme de Pr6 olabilirsiniz. Yeni sitelere link kasarken bol linkli directory sitelerine link tarlalarına pr networklere dalmamanızı öneririm.

Emin olun burada nasıl Pr7 oldum nasıl Pr6 oldum diye makale yazan adamların hiç birinin linkini dmoz dışında bir directory listesinde pr backlink networkünde görmedim.

saygılar