Dostum öncelikle PageRank olayını neden karıştırıyorsunuz anlamıyorum. Şunu unutmayın ki google siteler birbirleri ile link takası yapsın diye pagerank sistemini geliştirmedi. Örnek ile açıklamak gerekirse, "web programlama ile ilgili bir haberin içerisinde php geçmesi ve haberi okuyan kişinin daha fazla bilgi alabilmesi için php.net'e link verilmesi" bu doğal ve site yapımcısının ziyaretçiye daha ayrıntılı bilgi bulabilmesi için verdiği bir linktir ve Google'nin istediği bu tür linkleri saymaktır. Ama tabi hep işin diğer bölümlerinde olduğumuz için
PR yükseltme çabasına girdik. İşte bu gibi sebeplerden dolayı google sıralama algoritmalarınının sadece bir kısmını webmaster'lara bildiriyor. Aksi halde herkes işin düzenbazlık bölümüyle ilgilenir ve hiç alakasız siteler hiç alakasız kelimelerde üst sıralara çıkar ve bu Google gibi bir firmanın en son isteğidir.
Kısada
PR yükseltmesi, üst sıralara çıkmak gibi şeyleri düşünürken webmaster olarak degil google olarak görün kendinizi..
Blogspot'un
PR'sinin yükselmesine gelince, siz link almasanız da bogspot google tarafından otomatik olarak ziyaret ediliyor ve kendi sistemi içerisinde (diğer blogspot sayfalarından) linkler veriliyor olmasından dolayı (öyle tahmin ediyorum)
pr değeri çok çabuk yükseliyor...