Alıntı:
faantastic´isimli üyeden Alıntı
Yerinde tespitler...
Google 2008 Algoritmasını duyurduğunda şu noktaya özellikle dikkat çekildi uzmanlar tarafından, artık arama sonuçlarında PR değeri yüksek site değil; arama kelimesi için ilk indexlenen, güncellenen, özgün olan 1. sıraya yerleşecek. digg gibi bookmark sitelerinin pr değerleri oldukça yüksek, eğer pr değerine göre bir sıralama söz konusu olsa bookmark sitelerinin hepsinin tüm aramalarda ilk sırada olması gerekirdi.
Link giriş-çıkışlarına dikkat, alt sayfalarınızı linklemeye dikkat...  İçeriğin güncelliği ve özgünlüğüne dikkat... Sanırım 1 güncelleme de olmasa bile 2 güncelleme sonra istediğiniz noktada olacaksınızdır...
Burada dikkat çekmek gereken backlink kasılan sitelerin durumu. Sağlam backlink kasıp da yüksek pr değeri alan var mı? Varsa ne kadar link kastığını, v.b verebilirse arkadaşlar algoritmayı anlamamıza daha iyi bir şekilde yardımcı olacaktır... |
4 siteme link kastım.
son 4 haftadır.
4 unique ip 3 c class ip.
Sitelerden 2 tanesi aynı serverda 1 numara farklı ip de,
diğereri tamamen farklı ip de.
Kastığım linkler,(hepsi dofollow)
bir forum sitesinden hepsine en az 3'er tane Pr7
Bir tanesine 5 tane
Pr 7
Başka bir blog sitesinden tüm 4 siteye de
en az 22 Pr6 + 30 dan fazla PR5
Başka bir software sitesinden 5 er adet Pr5
PR7 linklerin bir tanesinde link çıkışı 40 civarı
diğer tüm sayfalarda link çıkışı 8 den fazla değil
PR6 ların en az 15 tanesinde link çıkışı 3 ün altında
Ayrıca 1200 + 400 blog postu attırdım aynı ve farklı ip adresleri üzerindeki blog networklere.
Sonuç:
site a: PR3 ten PR4
site b:
Pr 3 ten Pr4
site c: Pr4 ten
Pr 4
site d: Pr0 hala Pr0
Şimdi sonuçların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Bir çok iyi güncellenen sitede yaptığım araştırmalara göre
PR değerleri 10 mart civarı verilmiş. 10 marttan önceki postlar
pr değeri almış 20 marttan sonrakiler henüz bir pr0 bile olsa
pr değeri almamış.
Bu şu demek ben geç kalmışım. Bir sonraki güncellemeye kadar kasmaya devam edeceğim çünkü normalde yukarıda yazdığım linkler ile PR6 olması lazımdı hepsinin.
Bu arada bazı arkadaşlar bu yüksek
PR lı sayfaların adreslerini talep etmiş. O hataya 1 kere düştüm. Memba gibi PR7 link aldığım sitenin linkini birine söyledim 6. gün spamdan sitedeki tüm yorumlar silindi ve yoruma kapatıldı.
Arayın arkadaşlar ingilizceniz varsa ve konuyla ilgili güzel yorum yazarsanız linkleri görmezden geliyor bir çok blog ve forum.
saygılar