****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dipnot: izlesene pikniktube gibi projeler Netdirekt altyapısını kullanıyor lakin özel bazı sistemler yapılmış bulunmakta onlarda örneğin özel havuzla trafiğin paylaşımı vs gibi.Bunun için teknoserver semih beydende bilgi alabilirsiniz
Önerin için teşekkürler.

Izlesene, Pikniktube Almanya kullanmakta haklı olabilirler, zira Türkiye'ye yönelik olan içeriklerinde Youtube gibi bir devle başa çıkabilmek için, Almanya ideal bir ülke.

Fakat benim projem farklı, çünkü Türkiye, Almanya vs. girişleri çok düşük. İngiltere baya yüksek Avrupa'da, % 10 gibi başka da yok. Bunun ne gibi bir etkileri olur bilemiyorum, çok da umut bağlamadığım bir projeydi başlarda, sonra çok emek ettim.

Inovatif bir düzen sayesinde zannedersem beklediğimden hızlı büyüyor, fakat yine adam gibi bir sistem yok, kazan-kazan ve editorial sistemle bir yere kadar, kurumsal çözümler gerek.

Yine de ziyaretçilerin % 70'inin geldiği Amerika lokasyonlu bir çözümü tercih ederim. Tabi önerdiğiniz çözümden çok daha pahalı değilse.

Yine tekrar edeyim, donanımsal sorunlar elbet aşılır, mühim olan asıl problem olan bandwidth kullanımını nasıl dizginleyebileceğimiz. Daha doğrusu hangi BW çözümünde maliyet daha düşük..

Edit: Site pikniktube.com'a alexada çok yakın. Kısa sürede geçeriz diyorum.