Henüz 6/7 aylık yeni bir video sitesi projem var. Site İngilizce, Türkçe video ve Türkiye'den girişler son derece düşük bunu söylemeliyim. Ziyaretçisi 100k civarında, artış eğiliminde.

Videoların büyük bir çoğunluğu yine bana ait yüksek trafikli 2 serverda host ediliyor fakat site beklediğimden hızlı büyüyor ve limitler kısa sürede doluyor, işin kötüsü seyahatte olduğumdam dolayı hareket yeteneğim kısıtlı ve hiçbir şey yapamıyorum, şu an düşünme aşamasındayım. r10'da bu konuda yetkin arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Nisan ayının 9'unda, mevcut hakkımın % 40'ını tüketmiş durumdayım ve ivmeli büyüme beni korkutuyor açıkçası.

Eskiden beri FDC - bandwidth ikilisinin iyi olduğunu biliyorum, orada bir makinem de var fakat uzun süredir BW gerektirecek bir kullanımım olmadı, dolayısıyla şu an olay nedir, ne derecededir bilemem.

Your Tube, Whose Dime? - Forbes.com

Youtube'un da kullandığı üzere, Limelight Networks bana çok da ekonomik gelmedi, doğru düzgün de araştıramadım zaten.

Co-location da bir seçenek fakat bunun için de alternatifleri bilmek lazım.

Aslında aklımda şöyle bir şey var, tam zamanlı bu projeyi geliştirecek bir ekip oluşturabilirsem bu mantıklı geldi:

Liquid Web - Web Hosting

Burada alternatif çok yüksek, fiyatlar ağır.

100 mbit/s unmetered için makine başına $ 2k istiyorlar aylık ki bu beni fazlasıyla yorar ama iş görür o ayrı.

$ 20 k civarında üst model bir Cisco load balancer kirası $ 1k aylık, buna ihtiyaç duyacak kadar büyüdüğünde site, co-location şeklinde aleti taksitle almak daha mantıklı. Fakat hiç co-location tecrübem olmadığından yine fikirlerinize ihtiyacım var.

Videoları çeşitli firmalardan hizmetler alıp, farklı yerlerde host etme fikri de bana mantıklı gelmiyor, bir arada olması, stabil olması açısından daha mantıklı.

Streaming Video Hosting Costs buna benzer birkaç sayfa da inceledim, sonuç alamadım, DP'de vs. konu açacaktım vazgeçtim, burada sorayım dedim.

Söz işin erbablarında.

Ne yapmalıyım, en iyi, en stabil çözüm nedir ?