Herkese merhaba. Yaklaşık 4-5 aylık bir sitem dün akşam sandboxa düştü. Sitenin hikayesi şöyle; Açıldıktan bu zamana 0 dan 1000 e doğru yükselen bir tekil ziyaretçi grafiği vardı. Link değişimi olarak genellikle paralı olan toplamda 20 25 i geçmeyen bir değişim yaptım. Ayrıca site kategorisinde bulunan diğer sitelerle karşılıklı link değişimi yaptık. Almış olduğum bu 25 linkin 10 15 kadarını devam ettirmedim, 10 tanesinin ödemesini halen yapıyorum. Yani öyle abartı bir link değişimi söz konusu değil ancak paralı link almış olmam sandbox olayında etken olabilir, ha tabi bir de linkleri devam ettirmemiş olmam da. TLA servisinden faydalanmıştım. Ayrıca TLA ile sitemden 4-5 link de satmıştım linkler hala duruyor.

Faullü bir diğer husus tag cloudlar olabilir. Tagların multiple içerik olarak sayılmış, spam sayılmış olma ihtimali de yüksek.

Bu arada site içeriği yüzde 80 orjinaldi, konusu farklıydı ve gerçek anlamda kaliteli bir siteydi.

Bütün vukuatım yukarda anlattığımı gibidir ve sonuç olarak dün akşamdan beridir google ziyaretçi göndermiyor. Üstlerde çıktığım kelimelerde, sonuç sayfalarında kendimi zor buluyorum bazen bulamıyorum bile. İndexlerimde düşme yok. Az önce baktım googlebot bir iki defa uğramış.

Durum bundan ibaret arkadaşlar. Önerileriniz olursa seve seve dinlerim. 4-5 ayın emeği birden gözünün önünde batınca insan kendini hemen toparlayamıyor. Bugün resmen iptal oldum moral sıfır. (bu arada arkadaşlar site adresini muhtelif sebeplerden dolayı veremeyeceğim lütfen mazur görün)