Seonun etikliği konusunda bende kendimce çok araştırma yaptım. Benim düşüncem; seoyu etik yapan site içeriği/üründür. Orjinal, kaliteli bir içeriğe sahip site zaten üst sıralarda çıkar fakat bu süreci hızlandırmanın (title, keyword, description [tabii kurallarına göre]) herhangi bir mahsuru yok. Aynı şekilde, kaliteli ürünler satan, hizmetinin karşılığını hakkıyla yerine getirebilen firmaların siteleri içinde etiktir. Ama özellikle bu siteler için seonun etikliği, tamamen firmanın ürün kalitesine bağlıdır. Seo yapılacak üretici firma siteleri için ürün/hizmet kalitesi ve kurumsal kimlikleriyle ilgili kesinlikle araştırma yapılması gerekli. Çünkü sadece site adı ve anahtar kelimeleri alıp bu siteyi ilk sayfaya "taşıyabilecek" (-ebilmek, yapmaz ama yapabilir anlamında.Polemik çıkmasın) kişiler tanıyorum. Ancak zaten sitemli Türk internet kullanıcısını mağdur etmemek adına yaptığımız işin sonuçlarınıda mutlaka düşünmeliyiz.
Daha kapsamlı bir makale olabilirmiş ancak böyle bir konuya değinmen güzel, teşekkür ederim.