Merhabalar : Kusura bakmayin islerimin yogunlugu nedeni ile bu siralar pek online olamiyorum forumda , oncelikle bazi bilgiler vermek istiyorum ;

Biz bu gune kadar bir cok servis saldirisi turu gorduk ve tecrube edindik ping , udp , syn gibi gercek bazli D/DOS saldirilarinin yaninda ozel yazilmis botnet exeleri ile web sayfalarinin belirli bolumlerinin okutulmasini ve database'e hata verdirme mantigi ile calisan botnetlerde gorduk.Ozetle gormedigimiz saldiri cesidi kalmadi diyebilirim.

Sorf Networks botnet konusunda bu gune kadar hic bir musteriye %100 garanti vermedi vermemektedir , Sorf Networks'dan DDOS hizmeti alan onlarca sayfa bulunmaktadir , biz musterinin butcesine gore cozumler uretmekteyiz dusuk hitli sayfalar aylik 1500 - 3000 ytl arasi gibi tutarlar odeyemeyecekleri icin (gelir ve gider dengesi) bizim kendi ozel sunucularimizdan reseller yada tekil hosting hizmeti vermekteyiz.Bunun disinda yuksek hitli sayfalar icin 80k - 300k arasi sayfalar icin ozel tek sayfa tek sunucu mantigi ile hizmet vermekteyiz.Bu hizmetin tutari oldukca pahali oldugu icin yuksek gelirli yerler kullanmaktadir.
Botnet gibi yikici 1 faaliyeti onleme konusunda hizmet verdigimiz icin cesitli spekulasyonlar yapilmaktadir bunlari normal karsiliyorum , denilenin aksine 5k 10k botnet ile yapilan 1 saldiri hic de kucumsenecek 1 saldiri boyutu degildir bizim sistemlerimiz , Linux 'de client su kadar sayiya geldiginde banla gibi bash scriptlerden olusmamaktadir.Biz hic bir sunucumuzda software firewall kullanmamaktayiz , iptables uygulamasi bile butun sunucularimizda disable sekildedir.Sistemin tum hatlarini vermem elbette uygun olmaz ama sunu soyleyebilirimki Turkiyede konuslanmis hic bir botnet bu gune kadar sistemlerimizi saatlerce zorlamis degildir.Bizim hizmetimizden suphesi olan ve test yapmak isteyen herkeze kapimiz daima aciktir , test etmek isteyen kisiler bize ulasirlarsa yuksek seviye ile korunan 3 5 sayfa adresini test olarak sunabilirim , bu gune kadar saldiri boyutundan , buyuklugunden yada bize olusturacagi maliyetten kacipta biz sizin sayfaniza gelen SALDIRIYI onleyemiyoruz buyrun ucretinizi geri gonderelim demedik.Olumlu yada olumsuz elestrilere saygi duyuyorum ama lutfen bizden hizmet almadan su kadar buyuklukte botneti onler su kadar buyukluktekini onleyemez gibi yorumlari haksiz buluyorum.Bu tur yorumlar ancak bizi tercih edip memnun kalan yada kalmayan musterilerimize ait olabilir.Tekrar belirtmem gerekirse sundugumuz hizmet Turkiyede halen ilk tek ve oncudur (DDOS uzerine calisan datacenter'lerden (sharktech , staminus vb , sunucu alip kismi koruma saglayan yerleri baz almiyorum) 22 sunucuda toplam barindirdigimiz tekil hit sayisi ortalama gunluk 700k'dir ve kesinlikle kucumsenecek 1 rakam degildir.Bir dipnot vermem gerekirse bizim calistigimiz Softlayer datacenteri son 5 ayda satis yonunden Turkiyede patlama yapmis durumdadir DDOS konusunda kerameti Datacenter'den bilen bir cok kisi sunucu alip daha sonra cozumun tek odak olarak Softlayer olmadigi kanaatine varip bizden hizmet almis yada sunucusunu iptal etmistir.

iyi calismalar

Saygilarimla

Çağdaş Aydoğdu