selam arkadaşlar
herkesin özellikle botnetler olmak üzere lamerler den sıkıntısı bulunmaktadır ve bunu engellemek istemektedirler.
benim kafamı kurcalayanlar şunlar.
daha önce hiç botnet saldırısına şahit olmadım önce bunu belirteyim.
* botnet saldırısında botnetin isteklerinde boş bi sayfa versem herhangi bir işlem yaptırmasam bu botneti engellemeye yararmı?
bu botnetleri ve lamerleri engellemek için eğer siteye referanssız giriş olursa boş sayfa döndür diye bişi diyeceğim.
ama boş sayfa döndürürsem şunun gibi sorunlar çıkabilecek
googlebot unu da engelemiş olacağım bu seferde ancak bununda çözümü var googlebot gelirken kimliği ile alakalı iz bırakmakta burada googlebotun geldiğini anlayıp içeriği açabiliyoruz googlebot a.
ama sorun burda bitmiyor biliyorsunuz ki googlebot ajan diye bişeyde var bu ajanın işi ise; acaba site sahibi benim gelişimi takip ederek bana başka sonuç kullanacıya başka sonuçmu çıkarıyor diye kontrol etmektir.
bu durumda lamer ve botnetlerden kurtulayım derken google bot ajana da boş sayfa vererek farklı sonuçlar verdiğimi anlayacak ajan sonuç olarak sandboxa düşeceğim diye düşünüyorum.
bu botnet ve lamerlerden kurtulmanın yolu bu şekilde oluyor ancak sandboxa düşermiyim korkusu var
Aslında bu meseleyi Radmin daha iyi bilir çünkü ençok botnet saldırısında bulunan r10.net radminde botnetlerden kurtulmak için referansız gelenlere sayfayı açmıyordu
hatta o çok daha farklı bişey uyguluyordu boş sayfa değilde saalerce explorerdan cevap bekleme gibi işlem yaptırıyordu
bu kafamdaki soruların cevabını verse verse Radmin verir ama bu konu ile alakalı bilgisi olan yorum yapacak arkadaşlar var ise paylaşımınızı bekliyorum
EDIT:
bravo birader her kimsen - rep vermişsin o kadar yazı içinde ayrık olmayan ki yi gördüğün için, helal olsun sana türkçenin nasıl kullanıldığını biliyorum "ki" harfi böyle yazılır demektense farkında olmadan bitişik yazmışsın desen veya oradaki ki harfinden ziyade birazda düşünceye önem versen. Bişey demiyorum