Telif hakkı benim olduğunu söylemedim.. Konu sadece içerik hırsızlığı oda gitsin o resimlerin logosuz halini bulsun kolaysa yayınlasın. Biz zaten belirli sitelerden alınan içeriklere kaynak link vererek yayınlamaktayız. Zeka sorularında bile kaynak gösterilme zorunluluğu vardır. Eğer resimlerin asıl kaynak linki varsa ya da üzerinde logo bunu kendi logomuzla değiştirmeyiz. Birey olayını anlamadım zaten birey e ait olduğunu belirttim.
tamam arkadşım da bak ben bu olayı çok araştırdım..gerek yurt dışı için gerek türkiye için..bilişim avukatına da sordum
hiç birimiz kendi kendimizi kandırmayalım
bak şimdi şöyle bir durum var..hepimiz yapıyoruz..yani tam oran veremem tabi ama büyük oranda bütün dünyada başka yerlerdeki özgün içerikler alınıyor ve yayınlanıyor..doğru bişey mi değil..neyse bu ayrı bir konu
gelelim işin teknik kısmına..alıntı yaptın diyelim..mesela bir yazı..altına da kaynak şurası dedin..istersen oraya bilmem nerden aldığını değil aldığın sitenin logosunu banner ını koy istersen kocaman harflerle bold olarak o sitenin url sini yaz bu sana en ufacık bir hak kazandırmaz..
ama telif hakkı yoksa o materyalin babamın oğlu gelse kaldırtamaz o yazıyı,resmi benim sitemden
sakın yanlış anlama ben konu açıldığı için söylüyorum...
türkiye de ki sitelerin yüzde 99.9 u içeriklerinin telif haklarını almaz..alanlar kimler..büyük firmalar...haber kanallarını da firma olarak düşün...isteseler yani uğraşsalar bu telif hakkını almış bütün firmalar alıntı yapılan yerdeki bütün yazıları resimleri noktasına virgülüne kadar kaldırtırlar..ama uğraşmıyolar...kısacası türkiye de bu olay şu an için böyle gidiyo
demişsin ki biz kaynak vererek yayınlıyoruz...yok öyle bir hak..yerli yabancı farketmez...
olay şu..telif hakkı alınan bir yazı resim telif hakkını alan şahıs ya da kurum izin vermedikçe yayınlanamaz..ha en fazla ne olur..bağlatı kurarlar..kaldır derler..eskiden kimse takmazdı..ama 10k hiti olan bir site kaldırmasın o yazıyı da göreyim..bütün arama motorlarından şutlanır..mesela özellikle blogger dan blog açmışsan kaldırmıyorum ***

dersin onlar da hesabını kapatırlar olan bloguna olur..
Zeka sorularında bile kaynak gösterilme zorunluluğu vardır. demişsin...yok öyle birşey..ne zeka sorusu ne resimde ne herhangi bir şarkıda telif hakkı yoksa kimse kimseye bunu yaptırtamaz..
bak sana bir örnek..nilüfer kayahanın şrkılarını söyleyemez..eskiden söylerdi..kayahan telif hakları benim dedi..nilüferin söylemesine izin vermiyorum dedi..olay bu kadar..nilüfer her şarkının sonunda bu kayahanın şarkısıdır..o yapmıştır..o etmiştir derse olur mu? olmaz..
nihayetinde herkes için geçerli..kendinize özgü birşeyin varsa ve telif hakkını almışsan o artık senin rızan olmadan izinsiz kullanılamaz.ha almadın mı o telif hakkını o zaman copy paste de yaparlar gazete de makale olarak ta yayınlarlar
neyse fazla uzatmayalım gece gece