Telif hakkı benim olduğunu söylemedim.. Konu sadece içerik hırsızlığı oda gitsin o resimlerin logosuz halini bulsun kolaysa yayınlasın. Biz zaten belirli sitelerden alınan içeriklere kaynak link vererek yayınlamaktayız. Zeka sorularında bile kaynak gösterilme zorunluluğu vardır. Eğer resimlerin asıl kaynak linki varsa ya da üzerinde logo bunu kendi logomuzla değiştirmeyiz. Birey olayını anlamadım zaten birey e ait olduğunu belirttim.
Alıntı:
winston´isimli üyeden Alıntı
burda sana muhalafet yapmak zorundayım..o bahsettiğin sitelerle alakm yok baştan söyliyim
arkadaşım sen internetteki copyright olayını araştırdın mı hiç de çalıyolar benden diyosun
sayfanda yayınladığın resmin üzerine kendi sitenin logosunu yada url sini yazdın da telif hakkı senin mi oldu yani
sen mi yazdın ordaki yazıların tamamını..sen mi buldun o zeka oyunlarını da yayınladın..o karikatürleri yayınlarken izin aldın mı..ya da sen mi çizdin o karikatürleri..eğer başka yerden aldıysan mesela o karikatürleri niye altında burdan alınmıştır demedin..niye sitenin herhangi bir yerinde burdaki yazıların telif hakkı bize aittir yazmıyo..
bak mesela bir örnek..sitede bu yazıyo Testlerin Tüm hakkı Birey e ait olup testler tanıtım amaçlıdır lütfen inceledikten sonra testleri kuruluştan satın alınız. Hiçbir test server da kayıtlı olmayıp CeBiRsEl.com gerekli görürse testleri yayından kaldırabilir.
testlerin yayın hakkı bireye aitmiş..birey kim?vs vs vs.....
bunları araştır baştan..o sitendeki yazıların telif haklarını resimlerin telif haklarını parasını ödeyerek satın alacaksın...başvurman gereken yerler var..biraz uzun iş..öyle hemen telif hakkı vermezler..ispat edeceksin parasını ödeyeceksin ondan sonra birisi çalrsa gidip şikayet edeceksin..şikayet ettikten sonra onlar da google a başvuru da bulunacaklar..google adsense kabul ederse o çalıntı yapan siteye uyarı gönderecek..
meltem hanım da nasıl cvp vermişse maşallah..hayır başıma da geldi ordan biliyorum..burda bir arkadaşın daha başına geldi o halletti
bk google adsense in resmi açıklaması ve cevabı buna
Telif hakkı ihlallerinde politikanız nedir? Digital Millennium Copyright Act'e (DMCA) uygun olmayan ihlal bildirilerine yanıt vermek kuralımızdır. AdSense yayıncıları için sitenizin hak ihlali yaptığına dair bir uyarı alır veya tespitte bulunursak program katılımınızı durdurabiliriz. DMCA işlemi hakkında daha fazla bilgi için Digital Millennium Copyright Act. |