ben bir ay kadar önce yabancı bir sitede okumuştum, uzun zaman oldu şu anda kaynak gösteremeyeceğim ama okuduğumu aktarayım..
PR ile ne kadar alakası var bilmiyorum gerçi ama paylaşalım

Google yöneticilerinden birisi ile yapılan bir röportajda soruyorlar "google sıralamayı neye göre yapıyor" diye. O da "google bunun için yüzlerce yöntem kullanır. İlk sayfada verilen sonuca tıklayan kullanıcıların çoğu eğer girdiği sayfadan hemen çıkıyorsa bunu hesaplarız. Birinci sayfadan daha alt sayfalara atarız" diyor (tam çevirisi bundan uzundu, bu konuda bir yazı yazmıştım o yüzden iyi kötü hatırlıyorum.)

Yani google ın ilk sayfasında çıktınız. Gelen kullanıcı linkinize tıkladı baktı alakasız içerik, aradığı şeyle ilgisi yok 10 saniye bile durmadan kapattı. İşte google bunu bile dikkate alıyor. Ve sitenizi gerilere düşürüyor.
Ki bu sıralama değerini gösteren sadece bir anlatım. Adam yüzlerce yöntem var diyor. Bir arkadaşın dediği gibi biz üç beş tanesini sayarız ama ya diğerleri?

Page rank önemlimi? Bence önemli ama daha da önemli olan her zaman hitinizdir ve sayfalarınızın işe yararlı olmasıdır kanımca. Zaten page rank alacam diye kasarken sitenizin popülaritesini arttırıyorsunuz. Bu da PR nin görünmeyen faydası ama bir faydası işte. Önemsiz diyemeyiz..