Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj Gösterimi - İyi Bir Alan Adı Nasıl Olmalıdır?
Tekil Mesaj Gösterimi
  #1 (permalink)  
Eski 11-03-2008, 22:07:30
RitEmrE RitEmrE isimli üye çevrimiçidir (Online)

Denizli Şubesi
iTrader Puanı: (16)
iTrader Feedback: (100%)
Rep puanı: 457
RitEmrE isimli üyemiz bir mücevher!RitEmrE isimli üyemiz bir mücevher!RitEmrE isimli üyemiz bir mücevher!RitEmrE isimli üyemiz bir mücevher!RitEmrE isimli üyemiz bir mücevher!
Tanımlı İyi Bir Alan Adı Nasıl Olmalıdır?

Arkadaşlar belki birçoğunuz biliyor,fakat bilgimize bilgi katmak için bu makaleyi şuradan çeviriyorum. (Tam olarak çevirebildiklerimi.)

İyi Bir Domain İsmi Seçmek

1- .com uzantısı seçin.
Herhangi bir domaininiz için .com uzantısı seçmeye dikkat edin. Çünkü bazı internet tarayıcıları adresi yazınca .com uzantısını otomatik olarak tamamlayabilmektedirler.
.net ise ikinci iyi bir seçimdir. Eğer projeniz için uygun bir .com domain bulamazsanız,.net i kullanabilirsiniz. Diğer uzantıları ise seçmemeye çalışın,çünkü bunları söylemek genelde zor olur. (.org - .ws - .de mesela)
2-Kısa Domainler Daha İyidir.
Kısa domainleri söylemek (ve yazmak) uzun domainleri söylemekten çok daha kolaydır. Eğer uzun bir domaininiz olursa,müşterilerinizin zamanla sitenizden kopmalarına neden olacaktır.
Domainlerinizin uzantısı hariç en fazla 10 harften oluşmasına dikkat edin.
3-Benzersiz bir isim seçin.
Eğer ziyaretçilerinizin sitenizi daha kolay bulabilmesini istiyorsanız,şirketinize,sitenize; googleda aratınca az sonuç çıkaran bir isim bulun. Böylece ziyaretçileriniz sitenizin ismini daha kolay bulabilecektir.
4- Akılda kalıcı isimler seçin.
Siteniz için akılda kalıcı bir isim seçin. Eğer birleşik bir isim kullanacaksanız,ilk kelimeyi belirleyin ve şirketinizi en iyi ifade edecek ikinci kelimeyi deneme yanılma yoluyla öğrenin.
5- Taklitci isimlerden kaçının.
Ünlü sitelerin isimlerini içlerinde bulunduran domainlerden kaçının. Örneğin r10sitesi.com iyi bir seçim değildir.
Ben bu kadarını çevirebildim arkadaşlar. Umarım kusuruma bakmazsınız. Diğerleri zor geldi. Çeviremedim daha doğrusu Eğer yanlışlııklarım varsa lütfen bildirin ki düzeltelim.
Kaynak: Burası

Konu RitEmrE tarafından (11-03-2008 Saat 22:45:07 ) de değiştirilmiştir..
Text Reklamlar