Bana göre Virtuozzo Avantajları

Kararlılık: Her bir sanal sunucu diğerinden tamamen bağımsızdır. Sanal sunuculardan herhangi biri çökse bile diğerleri bu durumdan etkilenmez.

Güvenlik: Her bir sanal sunucu, fiziksel bir kiralık sunucu ile tamamen aynı özellikleri taşır. Bu nedenle her koşulda fiziksel bir sunucunun bütün güvenlik şemalarına sahiptir.

Performans: Her bir sanal sunucuya, işlemci, bellek ve sabit disk alanının belirli bir bölümü ayrılır. Her bir VPS en fazla kendisine ayrılan alanı en verimli şekilde kullanır. Hiç bir şekilde bir VPS in diğer bir VPS in kaynaklarını taciz etmesine izin verilmez. Böylece her zaman güvenilir yüksek bir performans sağlanır.

Denetim: Her bir sanal sunucu kendi başınadır ve tam denetime açıktır. Hangi yazılımları yüklemek istediğinize, nelerin nasıl çalışmasını gerektiğine kendiniz karar verirsiniz.
Ayarlamaların tamamı güçlü ve kullanıcı dostu denetim paneli veya komut satırından yönetilebilir.

Yine benim görüşüm Vmware DezAvantajları

Desteklediği İşletim sistemleri arasında Mac türleri bulunmamaktadır.

Birden çok sanal makine yüklemenin sonucu olarak performans düşüklüğü yaşanabilir.

Ekran ve grafik kartı için tam bir simulasyon yapmaması ve bunları gerçekte var olmayan

vmware markalı birer donanım gibi göstermesi. Örneğin "vmware monitor" v.s

Virtuozzo türkçesi yeni nesil gerçek vps