En ideali 6 tanedir demişsin az önce de. Ama vps sayısı sadece para hırsı değil de ram miktarı ile ölçülüyor. Mesela zaman zaman forumda 1 tane 256 ram vps diye mesajlar görünce o an o makinede neler oluyor merak ediyorum. Acaba ana makinede en az 1 GB boş yer var + 256 MB ram de vps için mi yoksa ne? Ben ana makine için 256 MB ram bırakan kişiler tanıyorum bu forumda.
Güç içerisinde bendeki virtuozzolu makinelerden birisine bakıyorum. 8 GB gerçek ramin 3.3 GB i kullanımda, cpu kullanımı 4 çekirdekli bir makinede % 10 u geçmiyor.
Zaten ben 6 derken 6 tane 1 gb açılmaz yani.512 lik olarak hesaplıyabilirsin.Core2Duo vps sunucumda mesala 1,5 gb ram boşta bırakıyorum performans açısından.Bu şekilde yapılırsa bir problem çıkacağını sanmıyorum.