bende cafede sigara içememe yasağından zarar görenlerdenim. dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz. Düşünüldüğünde cafelerin kazancının düşeceği kesin. içtiren yerlere giderim bende ama şöyle de bir durum var. Hiç bir cafe sahibi içtirmese sigara acaba ne kadar zarar görür cafeler. Burda suç yine milletin değil mi sizce? Amcam Avustralya da yaşıyor. En ufak bir şeyde şikayet ediliyormuş. Şikayet edilse bunlar yaşanır mı? 1 yapılır 2 yapılır ama en sonunda akıl başa gelir. Şikayet eden de suçluluk duygusu hissetmez çünkü ben yasağa uyuyorsam herkes uymalı. Uyulmuyorsa benim ekmeğimle oynanıyor demektir.

***** site açmak da bundan gelmiyor mu. Dert hit ve para olursa ***** açarım. Kime sorsam kısa sürede kolay hit sağlayabilecek bir site nedir diye gelen cevap ***** oluyor. Açmıyorum açmak istemiyorum. Şikayet etmiyorum çünkü bana göre ben doğru olanı yapıyorum. Ayrıca açıp da kapandığı zaman dert yanmak da istemiyorum. Ben bölye iyiyim. İnsanların ekmeğiyle oynanmamalı ama yasal olan şeyler yapılmalı.

Kendi açımdan düşünüyorum ben bir suç işlersem ve bunun bana bir faydası varsa ayrıca ceza almıyorsam o suçu işlemeye devam ederim. Zamanla düzelebilecek şeyler bunlar Türkiye için ama ben görürmüyüm bilmiyorum.

Konuyu dağıttıysam özür dilerim fakat hala tezimi savunuyorum açılan bir makale değildir, alexa toolbar Türkiye oranını %45 e çıkarmaz ve İnternet için çıkarılan yasaların yanında yeterli teknolojinin de sağlanması gereklidir. p2p üzerinden mp3 yayınlayan şahıslara göstermelik olarak verilen cezalar bu işlerin sonunu getirmez ve yasalar gereksiz gibi görünür.