Bu konuda tecrübeli ya da üzerine düşünmüş insanlara ihtiyacım var. Çünkü ben bu işi gerçekten uzun vadede yapmak istiyorum. Yani bir resim saklama sitesi açıp daha sonra sedoya park etmek, satmak, kapatmak istemiyorum. O yüzden de başladığım andan itibaren yavaş yavaş sağlam adımlarla ilerlemek istiyorum.

Şimdi konuya geleyim: bir resim saklama sitesi reklamlara boğulmadan nasıl işletilebilir ?

Benim ilk olarak aklıma gelen ücretli ve normal üyelik geldi. Normal üyelikten fazla özellikler verilerek bir ücretli üyelik sınıfı oluşturulabilir ve aylık olarak ücretlendirilir. Bu şekilde maliyet karşılanabilir mi ?

Çünkü ileride eminim ki -tahmin ettiğim yerlere gelirsem- trafik ve sunucu sıkıntısı çekeceğim. Bunu da ancak yeni sunucular ve sağlam altyapı ile çözebilirim. Ama bu zaman kadar da sitenin kendi kendini geliştirebileceğini düşünüyorum, bu mümkün mü? Yani bir anda 5-10 bin masraf etmek yerine yavaş yavaş zamanla bu kadar masraf ederek büyümek doğru mu? Ya da başka alternatifleri var mı bu masrafların?

Bu projeyi işletmek için ne gibi bir yol izlenmeli sizlerden bunun için tavsiyeler bekliyorum. Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkürler...