Öncelikle bir site açmadan şunu düşüneceksin. Ben bu siteyi açıyorum ama içine ne koyacam ya da ben bu siteyi açıoyrum ama bunla ilgili bir bilgi birikimim var mı ? Aslında çoğu kişi bu soruyu soruyor cevabıda genelde şu şekilde oluyor.
-copy-paste yaparım
-Birine para veririm günde 1000 konu açar. (sanki adam 1000 konuyu kendi oturup yazıyor )
-Arkadaşlarım var moderatör yaparım admin yaparım onlar konu ekler. (e onlarda copy - paste yapıyor.)
Yani Her şekilde olay copy - paste oluyor.
Bu işin gözüken tarafı, birde gözükmeyen tarafı var.
Kendimden örnek vereyim.
Warcraft III oynuyanlarbilir internetten oyun kurmak için port açmanız gerek. Kendi oyun portalımdaa bunun için gayet güzel bir anlatım yaptım. yapamayanlara da destek verdim. Konuda baya tuttu...
Birgün açtığım konunu başlığında googlede bir arama yaptım 2-3 forum sağolsun aynı şekilde alıp koymuslar ve aramada benden önce çıkıyorlar :S. Benden önce çıkmaları bir yana googleden arama sonucu o siteye üye olup portunu açamayan arkadaş destek için msj atıyor ama cevap yokkk. Şimdi bu adamın kime ne faydası oldu merak ediyorum.
Benim hitimi çaldı, Üye olanın zamanını çaldı, ve kendisi kazandı. Olay bu kadar basitse söylenecek başka söz yok.