verileri de restore etmeyi basardim. sevindim mi sevindim ama sevincim cok uzun surmedi. wordpress oldukca yavasladi. blogun acilmasi 80 saniye falan suruyor. simdide bu yavasligi nasil giderebilirimin pesine dustum. komut falan arastiriken top adli bir komut oldugunu okudum. o an ki processler hakkinda bilgi veriyor. hersey iyi sakin ama mysql in
cpu kullanimi 300 lerde gozukuyor. bu pek normal bir deger degil sanirim.
serveri fazla kurcalamis olacam ki kilitlendi kaldi. destek kismina mail attim. bi restart cekebilir misiniz diye. simdilik onlari bekliyorum
neyse server restart yiyene kadar restore isini nasil yaptigimi yazayim. yarin birilerine lazim olabilir. benim kadar kasmasinlar
backup.sql dosyasini ftp ile sunucuya attim. sonra ssh ile sunucya baglandim. sql dosyasinin nerede olacagini uzun bir sure aradim. en son cd / komutu ile en ust duzeye cikildigini okudum bir yerlerden. cd / ile en ust dizine cikip (dagin zirvesine cikip yukardan etrafa bakmak gibi) dir cekip ne var ne yok diye bi baktim. home dizini dikkatimi cekti. deneyeyim dedim. home dizininde dir yapinca ftp kullanici adimi gordum. hemen icine baktim. sql dosyasi ordaydi.
mysql -u dbusername -p databasename < backup.sql
yazip datalari import ettim.