ben simdiye kadar neler yaptigimi buraya yazayim. belki ilerde yeniden lazim olur ya da benim durumumda olan birilerinin de isine yarar.
problem asagidaki mesajlarimda mevcut ama kisaca tekrarlayayim.
daha onceden almis oldugum host + domain sunucuya fazla yuk bindirince mysql veritabanimi kapattilar. bende deneme amacli 3 aylik Virtual Dedicated Server aldim. simdi de domainimi ve eski bilgilerimi bu yeni sunucuma yonlendirmeye/tasimaya calisiyorum.
eksikler var ama belirli bir asamayi gectim. paylasayim dedim.
ftpdeki dosyalarin yedegini kolay bir sekilde bilgisayarima aldim fakat mysql datalarimi ilk asamada ulasamadim. mail attim kıt ingilizcemle "ne olur su useri acin vallahi billahi bir daha sunucuyu kastiracak sql calistirmiycam" desemde nafile. acmadilar. neyse kapatmadan once verilerin bir yedegini db_backup dizinine atiyorlarmis script dosyasi seklinde. benim datalarin boyutu 491 mb olmus. o yuzden sutlandim sanirim. ftp program ile bir kopyasini hemen aldim bilgisayarima. sonra aklima turlu turlu seytanlik geldi. host control ekraninda database bolumunde backup/restore bolumu var. elimdeki bu script dosyasini yeni bir veritabani acip oraya restore etmek geldi. hemen denedim ama sonuc negatif oldu. script dosyasi A veritabanina baglandigindan ve restore yaptigim veritabani B oldugundan yetkim yok diye izin vermedi. script dosyasinin icine baktim. use A; gibi bir satir var. bu satiri B yapsam problem olmaz diye dusundum ama sunucu tarafinda bu satiri degistirecek bi yontem gelmedi aklima. bu satiri bilgisayarimda herhangi bir text editorle duzeltip sunucuya gondermekte isime gelmedi. kolay degil 491 mb. sonra aklima A veritabanini silip yeniden olusturmak geldi. Sildim yeniden olsutrudum. Script dosyasini Restore ettim. tam isler yolunda gidiyordu ki meshur MySQL server has gone away hatasi dank diye karsima cikti. dosya boyutu buyuk oldugundan yukleme islemi her defasinda yarida kesildi. isin uc kagidina kacmaktan vazgectim. tasinma islemine kaldigim yerden devam edeyim dedim.
once su domaini yeni siteye yonlendirmekle basladim. tabi bundan once birkac saat Virtual Dedicated Server imin aktif olmasini bekledim.
bu arada bos durmadim
Getting Started With Your Linux Virtual Dedicated Server Using Simple Control Panel - Help Center—Knowledge Base and FAQ
adresinden de kendi basit panelinde bazi islemlerin nasil yapilacagini gosteren belgeyi inceledim.
ilk baslarda birseyler yaptim ama mail ayarlari falan acikcasi cok anlamadim. zaten suan eskiden calisan domaine ait mail sifrede hata veriyor. yaziyi yazdiktan sonra onunla bi ilgilenmem gerekecek
dokumanin ilk kisimlarinda ssh ile nasil baglanilacagini falan yazmislar. baglandim sorun cikmadan ama linux bilgim fazla olmadigindan hemen ciktim
sayfa 12 den sonra dikkatli dikkatli okumaya basladim.
sunucunun yonetim panelini yukledim, domaine tikladim domain ismini falan girdim diger ayarlarida resimde gosterildigi gibi yaptim.
19. sayfada soylendigi gibi manage domains bolumune girdim. burayi daha oncedende kullandigim icin bulmam sorun olmadi.

domainin uzerine tikladim. sonraki resimde anlatilan yeri buluna kadar biraz tirmaladim. sanirim resimdeki panelin eski bir versiyonundan alinma bir goruntu. yenisinde edit ve delete var. her neyse bu bolum sol alt kosede ufak bir karecik olan yer. host sumary nin hemen yaninda add dugmesi var. ona basarak isleme devam ettim. daha sonra belirttigi gibi ns1.domain.com ns2.domain.com gibi bilgileri girip karsilarinada sunucumun ip adreslerini yazdim. daha dogrusu altina
degisiklikleri kaydettikten sonra tekrar manage domain bolumune girdim. ordaki name server bolumu altindaki ns30.domainserver.com gibi linklerin oldugu bolume tiklayarak domainin name server ayarlarini degistirecegim bolume geldim. biraz once yukarda olusturdugumus ns1.domain.com i ns2.domain.com lari buraya yazarak ok dedim. 24 saat bekle dedi. aktif yapcaz. 24 saat bekledim firefoxa w w w . domainim . com yazinca artik yeni sunucuma gidiyordu. eh biraz seevinmedim degil
sonra ftp den baglanip ne var neyok diye bakayim dedim. baglaniyorum iki tane dosya var. oysa dokumanda public_html diye bi klasor olacak diyor ama goremiyorum. nerde yanlis yapiyorum diye dusunurken ftp ye Virtual Dedicated Server in kullanici ile baglandigimi fark ettim. domain icin olusturmus oldugum kullanici ile baglaninca public_html karsima cikti.
simdilik bu asamadayim. mailleri alamiyorum ama simdilik cok onemli degil. ilk once 491 mblik dosyayi yeni sunucumdaki mysqle nasil aktarabilirim onun yolunu bulmam lazim