Açıkcası sistemi incelemedim.. Ama ekteki resme bakılırsa büyük ihtimalle human computation yapıyorlar çünkü rakamlar girerek adamlar ne gibi bir gelir elde edebilir ki hadi reklam gösterseler bir nebze anlarımda. Human Computation mealen hani şu e-posta facebook vs. gibi sitelerde güvenlik numaraları var ya sistemde bulunanın insan mı yoksa botmu olduğunu belirleyen. İşte bunlar sayesinde örneğin 100 ytl'ye 100.000 ayrı e-posta hesabı vs. açıp Dünya'nın spamını yapabilirler.
Ya da brute force(kaba kuvvet) ataklarında kullanabilirler ama bu zayıf bir ihtimal çünkü zor kırılıyor brute force ile şifreler veya hiç kırılmıyor.
Dediğim gibi büyük ihtimalle spam için kullanacaklardır. Para verirler mi derseniz verebilirlerde vermeyebilirlerde yani bir spamcı için 100.000 ayrı hesap açma karşılığı 100 ytl çok cazip bir fiyat. Ya da facebookta 100.000 kişiye tanıtım mesajı atmak için çok uygun bence bir fiyat. Yasal mı derseniz hiç sanmıyorum sonuçta suç ortaklığı yapıyorsunuz ha Türkiye'de ne kadar bilişim yasaları uygulanıyor oda tartışılır ama hiç etik bir davranış değil.
Tabi human computation hep kötü şeyler için kullanılmıyor mesela google'ın bir oyunu vardı hani resim etiketlemece oyunu onda da insan gücünü güzel bir şekilde resim aramalarını iyileştirmek için kullanıyorlar.