triangle teşekkür ediyorum alakan için.mesajını görmeden evvel bir çözüm yolu buldum.Forum mantalitesi gereği açıklayayım buradan ilerde aynı sıkıntıyı yaşayanlar yararlanmak isteyebilirler.Portal olarak joomla forum olarak vbulletin kullanıyorum bu ikisinin bir derece ilişkili olmasını istedim.Ama güvenlik olarak çok da ilişkili olsunlar istemedim.Toplam mesaj sayısı toplam uye son uye gıbı ıstatıstık bılgılerını include ederek cekebıldım portala.Online listesinde ise bazı sorunlarım cıktı online sayım çok olduğu için uzuuuun br liste çıkıyordu ortaya bunuda online sayfasını ayrı bir sayfada acıp o sayfayıda iframe ile baska bir phpye cektım cektıgım sayfaya bellırlı bır tablo olcusu verdım ve o sayfayıda ınclude ıle portala cektım.

Biliyorum biraz karışık oldu ama el yordamı ile phpyı çözmeye çalışıyorum.Sonuç olarak herhangi bir db bagantısı yapmaksızın ayrı dblerdekı joomla ıcerısınde ekstra bır modul kurmadan forum hakındakı ıstedıgım bılgılerı cıkarmayı basardım.Portalda şu an forumdakı son 10 konuyu görebilme, foruma dışarıdan kayıt şansı, forum istatistiklerini portal üzerinden görebilme, forumda online olanları portal üzerinden görebilme olayını çözmüş oldum. Helal olsun bana ne diyeyim