şimdi açmış olduğunuz test.domain.com subdomainine domain.com/test sayfasına girincede girilebiliyorsa yanlış anlamadı isem /test sayfasını subdomaine yönlendirmişsiniz? Eğer bu şekilde ise bir sonraki pagerank güncellemesinde /test sayfası subdomainin pagerankını alacak ve fake pagerank değerine sahip olacaktır. Bu da googlenin hoş yaklaştığı bir durum değildir, çünkü bir sonrakinde farkeder ve o sayfayı belleğinde kötü bir sayfa olarak daima hatırlar. Yok eğer her ikisinede aynı içeriği koyduysanız bu da gereksizdir birtanesinde bu sayfayı mevcut bulundurmanız yeterli. Link verip değerlendirmek adına kullanacağınız sayfa konusunda benim şahsi önerim subdomain kullanmanızdır, o sayfa adına link almanız yani. Açılacak adres olarakda sorduğunuz öneride uzun kelimeler ya da 2 den fazla oluşan kelimelerde adresler kullanmamaya özen göstermeniz hedef kelimede elde etmek istediğiniz başarıda 1 adım önde olmanızı sağlayacaktır. Ben olsaydım canliizle.domain.com subdomainini kullanırdım. subdomainde kullanacağınız adresden ziyade ana sayfanızın nekadar değerli olduğu önemli bir etkendir, unutmayın ki subdomaininiz ana sayfanızın değerine göre değerlendirilecek ve ona göre avantaj sağlayacaktır. Bu aşamadan sonra da tamamen sizin çabanız, ilgili sayfa üzerine olan çalışmalarınız başarı elde etmenize olanak sağlayacaktır. Yani bu adrese aldanmayın, herşey sizin sayfanıza göstereceğiniz ilgide ve ilgili yönergeleri doğru şekilde kullanmanızda.